Thursday, 18 May 2017

SIAPA PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL?





Hi semua..hari ni pagi-pagi ilham nak menulis membuak-buak. Sebelum keluar untuk 'business appointment' pukul 10, kita ambil kesempatan 'update' blog.

Kali ni nak bercerita tentang SIAPA PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL?

Ha..yang mana memang tengah 'survey' pasal


  • nak kurus, 
  • bengkung untuk berpantang, 
  • korset untuk rampingkan pinggang, 
  • kurangkan sakit belakang atau
  • anda masih belum berkahwin, tapi ada masalah senggugut yang teruk, aturan haid tak teratur, ada pula masalah sembelit, perut mengalahkan orang mengandung..

Ini Olyn nak cadangkan..PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL (PB).

Ramai dah pakai. Dari tahun 1997 PB dah ada di pasaran. Olyn sendiri dah 10 tahun pakai. Masa tu baru umur 24 tahun. Tadi Olyn ada sebut nak bercerita pasal siapa pakai PB kan?

Ha..Cuba tengok di bawah ni.

KAKI SUKAN & BERSENAM- Marathon pun pakai, zumba pun pakai, pergi 'cycling, hiking' pun pakai

Group Ibu Mengandung-Ada yang pakai sebelum mengandung, ada yang kenal lepas berpantang anak ke 2-3, ada yang beli PB untuk dipakai masa berpantang

Group 40-an : Umur 40an tapi nampak macam 30an. Meletop!

Group 30an: Dari awal lagi dah faham tentang kepentingan PB untuk kekalkan kecergasan & kecantikan luar dalam.

Group early 30s

Group bankers

Group Nurse

Group Hot Teachers

Group Bersalin Cesar

Group 'TDC Geng Diet'

Group 'Jaga Bentuk Badan'

Group Bersalin Normal

Dan saya bangga menjadi pengguna PB selama 10 tahun ini



Jom mulakan perjalanan anda bersama PB. PB terbaik untuk penjagaan luar dalam & awet muda.  Anda tidak perlu risau tentang 'long term effects' yang memudaratkan badan atau organ dalaman. PB bukan pil/produk kimia. Ianya Korset Kesihatan dengan Far Infrared Ray.

HARGA PROMO RAMADAHAN KINI KEMBAI!

Call/whatsapp

<016 3542963>
<016 3542963>
<016 3542963>










Friday, 12 May 2017

BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL: KENAPA WAJIB?




Hi semua..

Selamat Hari Jururawat Sedunia. Ramai juga tau jururawat yang jadi client Premium Beautiful. Tugas mereka kan banyak bergerak, banyak berdiri & kadang makan pun tak tentu jadual. Sebab tu ramai jururawat di Malaysia yang dah pakai PB. Selain nak sokong tulang belakang, kurangkan sakit pinggang, lenguh2, PB bantu diaorang turunkan berat badan juga. Makin cergas mereka nak bertugas kan..







Ok..hari ni Olyn bukan nak bercerita tentang jururawat. Tapi Olyn nak kongsi cerita tentang BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL. 

Kenapa wajib berpantang dengan PB?
Apa istimewanya bengkung moden ni kan. Banyak sangat!

Kenapa wajib berpantang dengan Premium Beautiful?

1) Sangat praktikal. Mudah nak urus diri sendiri.
.
2) Badan rasa selesa & warm. Sangat bagus untuk pemulihan dalaman dan luaran ibu-ibu.
.
3) Menetapkan kedudukan rahim
.
4) Membantu memperbanyakkan & melancarkan susu badan.
.
5) Berat badan lebih mudah turun.
.
6) Mudah mendapatkan bentuk badan yang lebih kemas & ideal.
.
7) Mengempiskan perut
.
8) Badan lebih cergas
.
9) Membuang angin dalam badan
.
10) Melancarkan pelawasan
.
Dan banyak lagi manfaat yang ibu-ibu akan dapat dengan Premium Beautiful.
.
Tambah pula bukan hanya semasa berpantang sahaja boleh pakai PB ni..lepas habis pantang pun boleh pakai setiap hari. Badan kita pun bukan masa berpantang sahaja nak kena jaga, lepas berpantang juga penting. Masa tu lah dah mula bekerja, nak urus rumah, anak-anak. Badan kena sentiasa 'fit' & cergas kan. Pakai PB memang berbaloi!
.
Jadi, ibu-ibu yang dalam tempoh berpantang, segera hubungi saya ye. 

Saya sendiri ada pengalaman berpantang bersama Premium Beautiful. Memang terbaik!

❤️❤️
Siti Azlina Osman
Premium Beautiful Expert since 2012 



Wednesday, 3 May 2017

Salah faham Tentang Premium Beautiful, Penjagaan Makanan & Senaman




Selamat pagi semua & salam ceria..

hari ini Olyn nak kupas topik salah faham sesetengah pihak tentang Premium Beautiful, penjagaan makanan & senaman.

Wow..menarik tak bunyinya? Apa kaitan ketiga-tiga ini?

Ha..di sini Olyn nak kongsikan sedikit info & juga pengalaman yang Olyn & juga teman-teman yang melalui proses menurunkan berat badan dengan menggabungkan pemakaian Premium Beautiful, menjaga makan & bersenam.


Anda faham konsep jaga makan & bersenam? Kenapa ada sesetengah orang yang ingin menurunkan berat badan mereka memilih untuk jaga makan? Tolak nasi, tolak makanan manis atau berminyak? Anda rasa kenapa? Dan ada juga yang memilih untuk bersenam sahaja. Bakar kalori sebanyak mungkin dengan cara bersenam. Dan ada juga yang memilih untuk gabungkan kedua-duanya. Bersenam & jaga makan. Terpulang pada individu. Semua cara ini terbukti boleh membantu kita menurunkan berat badan. Dan jangan terkejut. Cara ini juga boleh menyebabkan berat badan anda naik 2-3 kali ganda dari yang asal.

Terkejut???

Sebelum itu, cuba anda bagitahu Olyn apa sebenarnya tujuan anda menjaga makan & bersenam?

Ada orang jaga makan dengan memilih makanan yang seimbang & lebih sihat. Ada juga yang berdiet dengan menjaga kalori makanan. Kalau anda ingin turunkan berat badan, anda perlu menjaga kalori setiap hari agar ianya kurang dari yang sepatutnya oleh badan anda.



Tahukah anda anggaran kalori yang diperlukan oleh
  •  seorang lelaki adalah antara 2000-2500 kalori setiap hari.
  • seorang perempuan adalah antara 1600-2000 kalori setiap hari
Jadi, kalau nak turunkan berat, sila tolak 500 kalori dari anggaran kalori yang diperlukan oleh badan anda. Tahu tak cara kira kalori? Silalah google cara menentukan kalori ini sebab Olyn takkan sentuh panjang-panjang bab ini.

Ada juga yang jaga makan dengan cara Atkins, berpuasa, strictly tak sentuh nasi, tak sentuh kek, or makan yang berlemak atau bergoreng. Memang boleh turun berat. Tapi perasan tak keadaan orang yang berdiet, antara kesan awal ialah lesu. tidak bermaya. Otak senang menghantar signal pada badan bahawa kita kekurangan gula di dalam badan. End up..apa yang akan berlaku? Jika berdiet tanpa ilmu & juga pemantauan, banyak kes dari rakan-rakan, bila mereka mula skip diet, mereka tak mampu kawal makan. 

Begitu juga kisahnya kalau bersenam. badan boleh juga menghantar signal palsu yang membuat anda akan makan lebih banyak selepas bersenam atau bila anda tidak bersenam dalam tempoh tertentu.




Dan jangan salah faham juga ye. Ramai juga yang berjaya turunkan berat badan dengan mengawal makan & bersenam. Keduanya penting. Bukan setakat untuk kurus, tapi untuk badan kita rasa lebih sihat & cergas. Air putih juga perlu kita minum setiap hari. Tahukan apa fungsi air kepada badan kita? Olyn tak tahu nak komen apa bila orang jawab nanti nak terkencing2 kalau minum banyak air..emmm..

Apa pula ceritanya dengan Premium Beautiful.Ha...tiba-tiba Olyn jadi mak jemah cerita pasal jaga makan & bersenam ni kan..Kau ingat kau certified health consultant or certified gym instructor???

Allah..Olyn hanyalah certified Premium Beautiful Expert yang sama-sama membantu client kami dalam mengubah cara hidup mereka ke arah yang lebih sihat. Konsultasi Olyn termasuk dari segi pemakaian PB yang betul, pantau progress mereka, beri cadangan & galakan untuk mereka ubah cara makan & wajib bersenam!! 









Anda tahu tentang cerita GENG DIET TDC kami?

Dan Kenapa kita semua perlu bersenam ni? Pernah tengok iklan gaya hidup sihat? Apa fokus mereka? Bersenam untuk sihat & cergas. 


Tak dapat ke padang atau gym, ubah cara anda seharian. Kalau bekerja yang perlu guna lift, pilih tangga. Kalau selalu parking nak betul-betul depan pejabat, pilih parking jauh sikit. Supaya ada masa anda berjalan. Berjalan lebih! Bagus untuk jantung kan?

Jadi, berbalik kepada Premium Beautiful pula. 

Dapatkan khidmat rundingan dari PAKAR! 

Pakar Premium Beautiful (Baca Peranan Premium Beautiful Expert). Bukan beli sebab kawan nak tolak PB dengan harga murah, kawan nak clear stock..kawan itu..kawan ini. 

SENTAP??

Wajib sentap! 

Sebab bila anda yang kononnya MEMBANTU KAWAN 'CLEAR STOCK' ni akhirnya rujuk semula kepada kami. Kami PB EXPERT ni. Apa yang anda rujuk?
  •  Saiz PB tak ngam lah..
  • ketatlah..
  • beli tapi tak selesa pakailah..
bila kami siasat rupanya saiz PB yang dibeli tak sesuai, anda tak pakai konsisten, 1-2 hari pakai tetapi lepas itu tak pakai..Anda tahu tak yang pakai PB ada HEALING CRISIS di awal pemakaian? Tentunya anda tidak tahu bukan. sebab anda beli sebab KAWAN.

Kemudian, canang satu dunia, yang anda dah pernah pakai PB tapi tak jalan. 

Nak tahu kenapa anda sorang je tak jadi? 
Dan kenapa client yang mendaptkan khidmat PB Expert ni jadi?

ILMU. 


Ilmu dik..Ilmu. Bila kami menjalankan tugas kami, kami bukan jurujual yang janji jual. Kami ada proses & rekod untuk menjaga & memantau client kami. Kami tidak sekali-kali cadangkan anda jangan makan atau tidak perlu bersenam. Bersenam sangat penting untuk badan lebih cergas & jantung lebih sihat.





 Dengan pemakaian PB secara betul & konsisten, ia membantu
  • Kawal pemakanan, rasa cepat kenyang walau makan sedikit. Anda akan makan kerap dalam kuantiti sedikit.( Baguskan untuk bantu pencernaan, penghadaman & juga paling BEST! Tak perlu strict diet or pil kurus semua).




  • Perut cepat kempis & bentuk badan lebih kemas. (Bayangkan anda yang bersaiz besar dengan lemak yang berlipat-lipat. Senaman yang betul-betul konsisten pada your problem area perlu dilakukan. Ada orang boleh adakan masa. Anda? ) 










  • Beri sokongan pada tulang belakang dengan baik & membantu membetulkan postur badan. (Bila kita bersenam, jika tanpa penyeliaan atau tersalah langkah, boleh menyebabkan sakit belakang, lenguh-lenguh bahu & pinggang. Pakai PB semasa bersenam bukan sahaja bantu jaga tulang belakang tetapi ia membantu meningkatkan metabolisme badan anda yang semakin rendah. PB merupakan korset kesihatan ber Far Infrared Ray.








Banyak lagi kelebihan PB yang lain. Baca sini untuk info lanjut.

Jadi, tepuk dada tanya diri. Adakah anda betul-betul faham tentang PB, cara jaga makan atau bersenam? Faham kenapa anda perlu jaga makan & bersenam? Faham bahawa nak turunkan berat perlukan displin & konsisten. dan perlu faham, nak turun berat In Sha Allah mudah. Nak mengekalkannya? Adakah anda mampu? Makanan Malaysia ni sedap-sedap tau.. 

Anda ada banyak persoalan berkaitan perkara in nak ditanya?

Jom whatsapp Olyn 016 3542963.

Olyn akan bantu menjawabnya sebaik mungkin. 




Terima Kasih.




Tuesday, 25 April 2017

CAR FUND ACHIEVER : Tabung Kereta




I'm a CAR FUND ACHIEVER from Haio!

Satu lagi KPI bisnes dicapai: Tabung Kereta. Lepas ni, setiap bulan loan kereta Olyn, haio yang akan bayarkan. Tabung kereta min RM1000 ini akan meningkat amaunnya mengikut prestasi kita.

Yes! Lama juga Olyn tak update cerita di Blog. Hari ini Olyn nak ceritakan tentang majlis Diamond Night yang berlangsung Sabtu lepas.
Diamond Night 2017


Apa tu CAR FUND ACHIEVER?
Salah satu penghargaan dapat pula jadi cover magazine Haio

Inilah salah satu cara penghargaan Haio kepada para usahawan mereka. Bonus setiap bulan dah besar, ditambah pula lagi dengan tabung elaun kereta. Elaun kereta yang dibayar minimum RM1,000 sebulan.

Bestnya bila berada di atas pentas Diamond Night

Kenapa dipanggil TABUNG KERETA?

Sebabnya elaun kereta ini akan bertambah berdasarkan prestasi kita. Bayangkan kalau elaun kereta RM6,000-7,000 sebulan? Banyakkan ke sikit. Nak lagi banyak? Berniaga bersungguh2. 

Best sangat bila setiap bulan, bonus berniaga masuk dengan elaun kereta. Alhamdulillah..duit kereta setiap bulan Haio bayarkan. Terpulang pada kita nak tukar kereta atau kekal dengan kereta yang ada. Bayaran elaun kereta min RM1,000 tu sangat berbaloi..

Oh, Olyn nak cerita kisah ini. Kisah lepas majlis Diamond Night.Lepas je habis majlis, bila balik hotel, terus whatsapp mak & abah. Olyn kongsikan video masa Olyn terima award. For first time i'm doing that & bila dapat reply dari abah, terus menitik air mata. Short reply but the impact sangat besar to me. Lagi rasa membara2 nak bina kumpulan bisnes yang besar, bantu lebih ramai lagi wanita di luar sana berniaga, capai income besar dan sebagainya. 

Teringat perjalanan Olyn dalam bisnes ni. My parents tak berapa menggalakkan & tak juga menghalang. Olyn faham mereka risau jika Olyn ditipu atau Olyn mengabaikan kerja yang ada ( Olyn merupakan seorang Sr Engineer ketika itu).

Peringkat awal berniaga (awal tahun 2013) , bukan terus2 naik, terus2 ada orang nak beli, terus2 orang suka kita. Olyn pernah rasa posting 1-2 like sahaja, Olyn pernah rasa kena perli dengan kawan, Olyn pernah rasa rejection dari clients etc. Itu cerita lama. Waktu Olyn kurang ilmu & belum mahir tentang bisnes online & kemudahan yang ada. 

Alhamdulillah..berkat restu mak abah juga, berniaga dengan ilmu, berniaga dengan kumpulan & leaders sentiasa upgrade ilmu, segalanya jadi makin mudah. Untung betul sesiapa yang mula bisnes sekarang. Ilmu teori, praktikal, bantuan social media semua kami ajarkan. Perjalanan bisnes lebih teratur & lebih mudah nak mula berniaga. Sebab tu makin ramai golongan professional dalam team kami. Ada doktor, jururawat, jurutera, akauntan, pelajar PHD, sekretari, kerani, cikgu, pensyarah & pegawai bank.

Bersama sebahagian anak2 bisnes yang hadir pada malam tersebut. Ada yang dari Melaka, JB, Terengganu, KL & Selangor

Bersama Founder & Co Founder Of TDC, CDM Shaliza aziz & CDM Norain Nizar

Olyn bangga bila setiap kali majlis anugerah, my team & juga TDC dapat bawa ramai rakan bisnes baru terima award. Apa yang leader capai mereka juga capai satu demi satu. Sama macam apa Olyn capai. Duplication dari leader yang sebelumnya. 

Bersam anak bisnes yang sama-sama naik pentas terima anugerah untuk pencapaian Diamond Sales Manager

Inilah sebahagian TDC yang hadir pada hari tersebut

Barisan TDC lelaki pun ada

Untuk rakan2 yang ingin bersama2 kami menjana pendapatan lebih buat keluarga, boleh whatsapp Olyn untuk info details. 

Jom kita sama2 besarkan pendapatan keluarga💪💪. Cara dah ada & Lebih mudah. Jom Olyn tunjukkan.

❤️❤️❤️
Siti Azlina Osman | 016 3542963
www.sitiazlinaosman.com

Tuesday, 4 April 2017

Cara Tentukan Saiz Premium Beautiful




Hi semua..

Olyn cerita semua cara nak dapatkan saiz PB. Sebab ramai sangat yang whatsapp tanya PB ni macam mana saiz dia. Ada juga yang bagi saiz baju atau seluar mereka. 

Jadi pembuka bicara untuk bulan April ni jom lah Olyn nak kongsikan sekali lagi tentang proses nak tentukan saiz PB. Yang ni part anda boleh buat di rumah. 

Premium Beautiful tidak dijual dalam saiz S, M, L atau XL. Saiz PB dikira berdasarkan ukur lilit badan seseorang. Ada antara kita yang mempunyai masalah besar di bahagian atas, kecil di bawah, ada yang besar di kawasan pinggang & perut, ada juga yang problem di bahagian bawah. 

Setiap helai PB mempunyai fungsi yang berbeza. Long bra, waist nipper & long girdle mempunyai fungsi mereka tersendiri. Jadi, bila pakai satu set PB, agihan lemak lebih seimbang, bentuk badan pun seimbang, badan lebih cepat mengecil terutama tang perut, punggung, peha tu semua. In Sha Allah, anda jangan risau. 




Nak Olyn advice saiz PB yang sesuai untuk korang?

Whatsapp Olyn ukuran anda seperti di bawah dalam centimeter:

1.Ukuran keliling puncak dada
2.Ukuran keliling bawah dada
3.Ukuran pinggang
4.Ukuran punggung




DM/PM/Whatsapp Olyn +60163542963.

Friday, 24 March 2017

Ilham Menulis





Tajuk je dah suspen. Tapi itulah yang terjadi pada akak. Ilham menulis di blog seakan terbeku seketika.

Kalau akak asyik2 update pasal PB atau bisnes, risau juga ada yang boring. Personal branding nak kena ku bina gitu. Motto baru pandang ke depan sejak menjadi stalker tegar IG Vivy Yusof & her blog , PROUDDUCK, pengasas Fashion Valet & Duckscarves. 

Apa sahaja yang dikeluarkan beliau pasti 'sold out' & beliau juga menjadi salah seorang trend setter or fashion icon di Malaysia. 

Akak?

Belum sampai lagi tahap trend setter atau ada personal branding meletop macam Vivy. Tapi in Sha Allah. Build up ke arah itu. Supaya bila seantero dunia ingat PB, akan terus ingat akak ni. Akak dari team The Diamond Circle. Akak yang merupakan ex Senior Engineer yang dah 10 tahun pakai PB. Gituuuu...

Apapun, hye..this is the entry for March..Yeay, akhirnya. Ilham menulis yang tak perlu pecah kepala fikir tajuk dan apa nak kutulis. Ini betul2 luahan jujur dariku untukmu. 

Dan..



Ingat tau. My follower FB & IG sure ingat sebab hari2 kuingatkan. Hehe..

Oklah..akak nak tido. Tidur dengan senyum sebab akhirnya akak menulis di blog. Bye.

Tuesday, 21 February 2017

ALASAN BIASA BILA DIAJAK BERNIAGA




Assalammualaikum..selamat pagi semua.
Lama tak berceloteh & pagi ni Olyn sempat nak berkongsi sikit tentang pengalaman Olyn sendiri sebelum mula berniaga. 

Sebelum jumpa dengan this business, Olyn selalu juga mengelak bila diajak cuba sesuatu yang baru. Antara alasan Olyn ialah Tak tahu/ Tak pandai, Tiada masa, Ada ke orang nak beli, Tiada Modal dan macam-macam lagi lah alasan. Bila fikir balik, oh my! Olyn berlaku tak adil pada diri sendiri. Olyn perkecilkan kemampuan diri sebelum mencuba. Bayangkan, bila dah jumpa peluang yang baik & bukti pun ada, kenapa nak tangguh-tangguh lagi kan. 

Sebab itu, bila Olyn diceritakan tentang peluang berniaga Premium Beautiful, Olyn tak tunggu lama. Terus say Yes! Produk dah Hebat, syarikat pun Hebat & kumpulan bisnes pun dah Hebat, kenapa nak tangguh lagi kan. 

And bila dah melangkah, baru Olyn dapat jawapan pada semua alasan yang Sering Olyn bagi pada diri ini. 

Meh Olyn kongsikan jawapan kepada ALASAN BIASA BILA DIAJAK BERNIAGA (merujuk kepada pengalaman Olyn)

1. TAK TAHU Atau TAK PANDAI

Bila fikir balik, memang lah tak tahu sebab benda baru. Nak tahu, kena belajar lah. Sama macam bila lepas graduate universiti, tak tahu nak kerja. Tapi tetap pergi temuduga. Sebabnya? Kita nak gaji atau duit, belajar & kumpul pengalaman. 

Projek yang mencabar keupayaan Olyn yang masih baru ketika itu. Olyn satu2nya jurutera untuk projek tersebut. Banyak benda belajar for A to Z. Belajar bukan ditunjuk satu2 oleh syarikat tapi belajar terus dari pekerja2 site. Tiada rasa malu atau bangga diri dengan ijazah yang ada.

Tugas yang mencabar pun kuredah

Cuma bezanya dengan berniaga PB ni satu2 diajar. Mula je langkah dalam bisnes, SOP dibagi, segala kelas & training diberi PERCUMA! Nota tersusun, dari info produk, cara nak market bisnes secara fleksibel untuk orang bekerja, grooming, photography, personal branding, leadership skills..eh banyaklah!

Inilah founder The Diamond Circle



My leadership skills juga diasah di dalam kumpulan ini


Latihan menyiapkan kedai online juga diberi

Personal coaching untuk rakan bisnes yang baru

Personal coaching:Settings KPI bisnes untuk mereka yang baru

Ingat lagi kalau kat tempat kerja, nak ke training, kena request. Minta kelulusan boss. Kalau time handle project, memang tak dapat peluang pergi training. Aish..banyak kelebihan berniaga dengan TDC ni. Cuma perlu relakan diri untuk dibimbing.

2. TIADA MASA

Hahah..ini memang ayat 'favourite' Olyn. Mana lah nak ada masa. Kerja pun sampai lewat malam & kadang2 sampai pagi. Jawapan standard tu. Tiada masa sebab rupanya olyn tak tahu ada cara fleksibel yang boleh kita setting untuk pastikan  bisnes berjalan tanpa mengganggu waktu kerja atau waktu bersama keluarga. BEST TU!

Antara rakan bisnes yang komited

Bertuah sungguh bertemu rakan bisnes yang mempercayai Olyn & tahu betapa pentingnya ilmu untuk berjaya

Apa yang Olyn nampak, ALLAH is the BEST PLANNER. Memang 24 jam yang Allah dah bagi tu memang cukup. Kita perlu aturkan betul2, tambah dengan bantuan teknologi yang ada & bergantung sepenuhnya pada Allah. Yup! Bila dah berniaga ni, banyak juga hikmah yang Olyn dapat.

Anugerah Double Diamond Manager untuk pencapaian lebih dari RM800,000 jualan


Pencapaian untuk RM100,000 jualan sebulan


Pergantungan sepenuhnya pada Allah. Dia Pemberi Rezeki. Kita pula perlu usaha. Usaha tu termasuklah rela belajar sesuatu yang baru dalam usaha nak GANDA income. Ini berdasarkan pengalaman olyn yang tak seberapa nilah😊. Sedar tak sedar..eh boleh pula buat, siap urus rakan bisnes yang dari Melaka, KL, Johor, Pahang, Terengganu, Sabah & Pulau Pinang masa Olyn masih bekerja lagi. 

3. ADA KE ORANG NAK BELI?

Orang tak beli bukan sebab tak nak beli tapi diaorang tak tahu kita menjual. Jadi apa kita perlu buat ialah belajar cara nak market bisnes. Yang Olyn suka denagn TDC, teknik Online & Offline diajar sekali. Online memang sangat membantu Olyn mengembangkan bisnes sampai ke luar Malaysia. 

Masa bekerja pun dulu, jualan PB laju

Berkotak2 jualan PB macam pisang panas

Eh..eh..bila dah buat bisnes,senang  pula nak jual. Dah macam jual goreng pisang pula. Macam korset PB ni dah 20 tahun dalam pasaran & memang unik sebab fungsi sebagai korset kesihatan. Bila gabungkan dengan teknik marketing yang betul, eh jadi mudah. 

Bukan Olyn sorang yang rasa bisnes ni mudah tapi rakan bisnes juga. Contoh rakan bisnes Olyn ni seorang jurutera di sektor kerajaan juga mampu handle bisnes & rakan bisnes sampai JB, Pahang & Penang.

Rakan bisnes ini pula bekerja sebagai guru di Melaka. Her team berkembang dari Melaka, Kl, Muar & clients pula sampai dari Arab Saudi.

Yang ini junior sekolah menengah Olyn dulu. Merupakan seorang pegawai bank.

Ini pula rakan bisnes dari Klang, bekerja sebagai Akaun Exec.



Mereka semua merupakan pengguna PB & jana income dari PB

4. TIADA MODAL

Pernah tak dengar, nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Nak buat sesuatu pasti memerlukan modal. Hatta nak pergi bercuti pun kita pasti sediakan modalnya dahulu. Dalam kes nak berniaga, mostly orang berniaga memulakan bisnes dengan 'loan'. Ada juga melalui simpanan, credit card, kemudahan Aeon atau Ar rahnu. Macam kes Olyn, modal bisnes Olyn melalui pinjaman bank. 

Aish masa tu fikir..baiklah Olyn buat loan untuk berniaga. Sebab ada juga rakan-rakan yang buat loan sebab nak renovate rumah, repair kereta, nak raya dan macam2 lagi lah. Olyn pun ada juga planning nak beli rumah masa tu, tapi Olyn pilih dulu berniaga. Dan TDC juga ajarkan money & time management dalam kita nak dapatkan semula modal & kembangkan bisnes.  

Alhamdulillah, lepas 2 tahun berniaga dapat beli rumah. Perbelanjaan bukan setakat terhenti beli rumah tapi ada juga bujet untuk hias rumah. Dari duit bisnes lah yang Olyn gunakan. 

Ok, inilah jawapan kepada TOP 4 ALASAN  BIASA BILA DIAJAK BERNIAGA. 

Bila tulis ni, terus teringat zaman masa bayi. Kalau dulu asyik bagi alasan pada diri, pasti sampai sekarang meniarap. Sebabnya takut nak merangkak, takut nak berjalan, takut nak berlari, takut itu ini. 



Jadi, Olyn nak buka peluang berkongsi cara bagaimana Olyn hasilkan jualan RM100,000 sebulan & kembangkan bisnes di seluruh Malaysia walau masih bekerja. 

Boleh contact Olyn 016 3542963