Friday, 6 April 2018

RAHIM JATUH DAN TOMBONG

EH TAK TAKUT KE TOMBONG ATAU PERANAKAN JATUH SAMPAI TERKELUAR DARI SALURAN FARAJ.
.
JANGAN SAMPAI HILANG NIKMAT JADI WANITA.
.
Aduhai.Cik Olyn memang seriau la bila dengar cerita pasal rahim jatuh la, rahim terkeluar. Mak memang selalu ingatkan. Terutama masa Cik Olyn dalam pantang.


APA ITU TOMBONG?
Tombong ialah keadaan peranakan yang jatuh di tahap yang kronik. Keseluruhan rahim dah terkeluar dari salur faraj. Korang dapat bayangkan tak?
.
Ia selalu terjadi disebabkan tak berpantang dengan betul selepas bersalin. Otot rahim yang masih lemah selepas proses bersalin, membuatkan rahim terlorot dari kedudukannya bila penjagaan berpantang tidak dijaga sebaiknya.
.
Antara tanda-tanda awal 'rahim jatuh' atau tombong:
1) Peranakan rendah: Si ibu sering rasa seperti ari-ari dihimpit atau ditekan, kencing tak lawas & sakit ketika melakukan hubungan kelamin.
2) Peranakan tersangkut: Bila peranakan dah sampai ke pintu, kita akan merasakan seperti sesuatu menghalang laluan serviks.Bila bergesel dengan seluar dalam pun boleh menyebabkan luka & boleh mengakibatkan jangkitan penyakit lain.
3) Keluar TOMBONG: Bila rahim sudah terjuntai keluar dari faraj, samada sebahagian atau keseluruhannya. Keluar lendir / keputihan lebih banyak dari biasa. Cecair tu pula berbau, hamis & hanyir..Ewww.
.


Antara rawatan yang boleh diambil:
1) Terus berjumpa doktor
dan boleh juga mencuba rawatan alternatif seperti
Dimulakan dengan berurut. Biasanya urutan sengkak rahim akan dilakukan bagi memasukkan kembali peranakan yang jatuh ke dalam 'sarungnya'.
.
Kemudian memakai Premium Beautiful sebagai bengkung yang akan menyokong & menetapkan kedudukan 'peranakan' supaya tidak jatuh kembali dalam proses pemulihan. Far Infrared Ray yang ada pada Premium Beautiful juga dapat membantu melancarkan aliran darah, menstabilkan hormon & membersihkan darah/lendiran/keputihan yang tersumbat di dinding rahim.
.




Premium Beautiful Classic. Selesa & Terbukti Berkesan

Boleh roger Olyn +6016 354 2963 untuk pertanyaan lanjut mengenai Premium Beautiful
.
Pertama kali di page Cik Olyn?
.
Jom baca ini juga

Thursday, 5 April 2018

5 KESAN BURUK TAK JAGA PANTANG LEPAS BERSALIN.


JANGAN MAIN-MAIN. INI TAK KIRALAH ZAMAN DULU KE MODEN KE. WAJIB AMBIL TAHU.
.
La ni Cik Olyn bila melawat kawan-kawan yang dalam pantang, kalau ada yang buat tak kisah je pasal berbengkung, berpilis, tak jaga makan yang betul, sibuk kemas rumah angkat barang itu ini, aishh..Cik Olyn memang seriauuu tau.
.
Memang kebanyakan kata ok. Takde apa-apa. Boleh buat. Tapi kebanyakan kesan buruk ni bukan terus jadi masa dalam pantang.
.
Korang tunggu lepas pantang, 3-6 bulan lepas tu ada yang mua mengadu itu ini. Kadang berlarutan kesannya bertahun-tahun kemudian.
.
Memang.Ada yang akan cakap. Nak buat macam mana. dah kena berpantang sendiri. Anak-anak yang lain nak sekolah. Tiada siapa uruskan. Plan dik plan. Dari awal. Kalau isu bujet nak upah orang jadi isu, plan la dengan si suami untuk sama-sama bantu.
.
Bab-bab mengemas memang jangan la kita yang tengah pantang nak buat. Kalau si suami boleh ambil cuti seminggu pertama dalam pantang, ambillah. Sebab kalau berpantang sendiri, kita yang baru bersalin tu hari pertama sampai ke 7 tu memang lemah sangat-sangat.
.
1) RAHIM JATUH

Jangan sampai ada isu rahim jatuh, rahim kembang, sejuk, paling teruk terkeluar. Sakit, tak selesa dah satu hal, banyak benda lain lagi yang jadi. kalau yang rahim jatuh, kita nak bergerak pun dah tak selesa. Menahan sakit, lagilah tak boleh buat satu kerja pun. Muka pun dah makin tak berseri, darah tak jalan lancar.
.
Belum cerita bila rahim yang jatuh & ada kes terkeluar dari saluran faraj. Bila lepas bersalin otot rahim ni lemah. Bila tak jaga betul-betul, rahim seakan2 melorot kebawah. Kalau yang teruk, sampai keseluruhan rahim terkeluar ke permukaan faraj atau kita panggil TOMBONG.
.
2) GANGGUAN KENCING

Kesan lain bila tak jaga pantang untuk rawat dalaman, masalah kekenduran rahim. Apa kesan dia? Susah nak tahan kencing, kerap kencing, sakit waktu kencing, batuk atau ketawa sikit pun boleh terkencing.
.
3)GANGGUAN HUBUNGAN KELAMIN

Selain tu, hubungan kelamin pun akan terganggu bila masa berlakunya otot faraj longgar. Ini menyebabkan kurang cengkaman & tak kuat bila berhubungan kelamin.Ia boleh mengurangkan rasa nikmat & tidak puas ketika bersama.
.
4) SAKIT PINGGANG


Sakit pinggang pun boleh terjadi bila tak jaga pantang dengan betul. Ini pun kesan dari rahim jatuh juga. Ia akan beri kesan pada aktiviti harian & juga hubungan kelamin. Melaratkan kesannya. Semuanya sebab tak jaga pantang dengan betul lepas bersalin. Takkan masa mengandung dah rasa sakit pinggang, lepas bersalin pun nak hadap benda yang sama berpanjangan.
.
5) GANGGUAN KESIHATAN

Kalau tak cukup seriaukan korang, cuba bayangkan ini. Keputihan & lendir yang banyak keluar dan berpanjangan. Ini pun boleh terjadi bila, seluruh rahim terkeluar ke saluran faraj & pintu rahim bergesel dengan seluar dalam. Boleh akibatkan luka pada dinding rahim, jangkitan kuman dan sebagainya.
.
Jadi, adakah tempoh 44 hari berpantang itu terlalu menyusahkan atau melecehkan?
Fikir-fikirkanlah.


#premiumbeautifulexpert
#olynosman
Friday, 30 March 2018

7 TANDA IBU SEDANG STRESS

AWAS IBU, ANDA MUNGKIN AKAN BAHAYAKAN ORANG TERSAYANG KALAU TAK TAHU ANDA SEDANG STRESS.
.
JANGAN BAHAYAKAN NYAWA ANAK-ANAK ANDA.
.
.
Yup! Ramai ibu yang mengalami stress ketika dihimpit dengan pelbagai masalah rumit, samada masalah keluarga, kewangan mahupun pekerjaan. Adakalanya mereka tak sedar yang mereka sedang stress & ini paling bahaya.
.
.
Bayangkan, tanpa sedar anda sebenarnya sedang mengalami masalah gangguan mental & fizikal yang boleh mencederakan orang2 yang anda sayang. Bayangkan jika anda mencederakan anak-anak anda sendiri.
.
.
Dan, Bayangkan nyawa anak-anak anda hilang gara-gara anda EGO untuk mengaku yang anda perlukan pertolongan yang sepatutnya. Tiada guna jika nasi sudah menjadi bubur. Menangis meraung pun tak dapat mengembalikan nyawa anak-anak anda.
.
Ketahui 7 TANDA ANDA SEDANG STRESS supaya kita dapat meminta pertolongan yang sepatutnya pada pasangan, keluarga atau pakar.
.
LIKE & SHARE untuk manfaat ibu yang lain juga.
Sharing is caring.
















Friday, 23 March 2018

FAZURA DUTA HAIO : PELUANG CAPAI IMPIAN


PELUANG CAPAI IMPIAN DARI RUMAH,  YANG BOLEH DIWARISKAN PADA ANAK-ANAK.
.
'OMG..FAZURA PUN EXCITED GALAK WANITA 'FLY HIGHER'.

'Tangan yang menghayun buaian boleh menggegar dunia'..
Pernah dengar kan. Tangan siapa? 
.
.
Tentulah tangan wanita HEBAT yang anda kenali. Dialah ibu, isteri & anak. Berapa ramai yang mengetepikan perasaan tinggalkan anak-anak di rumah pengasuh demi tuntutan kerjaya & berapa ramai juga yang tekad berhenti kerja demi membesarkan anak-anak sendiri atau menjaga orang tua yang sakit.
.
.
Bila yang dah berkahwin, keutamaan belanja of course more kepada keluarga. Kadang tu dah aim untuk beli something untuk diri sendiri, tapi sampai masa terbeli untuk anak2.Itu kejadian biasa mak2 kannn..
.
.
Ni bulan puasa & Raya pun nak dekat, aishh..iklan baju raya pun dah banyak keluar. Best sangat kalau tahun ni boleh bagi lebih pada mak ayah, buat persiapan puasa & raya sekali. 
.
.
Nak minta lebih pada suami, bukan setiap masa atau sesuka hati boleh demand itu ini. Lebih-lebih kalau beridam barang2 berjenama atau nak travel oversea. Sampai ada yang main kutu, fikir usaha lain tanpa ganggu perbelanjaan keluarga. 
.
.
'Ukur baju di badan sendiri' tak semestinya suruh kita berserah. BEST KE BEST kalau ada banyak pilihan. Pilihan yang boleh waris ke anak-anak pula tu. Peluang bina bisnes turun temurun. 
.
.
GUNA ONLINE JERRR...SENANG SANGAT NI!
.
.
Macam-macam pula tu plan bisnes yang READY untuk dipecutkan. 
.
✔E-commerce-kedai online disediakan
✔Bonus & untung runcit besar
✔Produk DEMAND TINGGI 
✔Bimbingan bisnes PERCUMA- ONLINE & OFFLINE 
✔Ribuan testimoni clients & marketing tools tersedia
✔PROMOSI KAW2 oleh HQ-Billboard, Iklan TV, Radio,Duta

Anda juga boleh baca TIPS TAMBAH PENDAPATAN DI SINI
.
COME FLY HIGHER WITH US

Hubungi
+6016 354 2963
+6016 3542963
+6016 3542963
Tuesday, 20 March 2018

11 PERKARA ANDA PATUT TAHU BILA MENJADI PAKAR PREMIUM BEAUTIFUL





















Wednesday, 7 March 2018

IMKK Mac 2018 : Ia bukan Seminar Bisnes Biasa-Biasa

Hi semua.

Permulaan yang HEBAT untuk bulan Mac 2018. Nak tahu kenapa?

Akhirnya, Olyn dapat menghadiri seminar Dr Azizan Osman kali ini. IMKK atau dikenali sebagai Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan. Siapa tahu atau pernah terfikir  nak datang seminar ini tapi tak terpergi-pergi?

 Well, i guess it's me. Lama kot dah tahu tentang seminar ni yang berjaya cungkil potensi diri ramai usahawan Hebat di luar sana.

Bila usahawan-usahawan besar seperti Che Ta, Nurassya & ramai lagi jenama hebat yang hadir, kita yang bilis-bilis ni kalau tak pergi terasa seperti sombong & ego. Mana mungkin nak pergi jauh kalau nak ke majlis ilmu pun ditangguh-tanguhkan. Ha..ini Olyn bercakap pada diri sendiri.
Buku Nota putih itu diberi semasa IMKK & buku DAO itu dijual dengan hanya RM10. Terus rembat. 

Dulu, ada satu pandangan yang skeptikal bila sebut IMKK atau Dr Azizan Osman. Bila kita buka hati untuk beri peluang pada diri, Ya Ampunnnn..rasa bersalah tangguh-tangguh pergi ke IMKK. Seminar ini memang lain dari yang lain.

Kalau sebelum ni, adakala rasa down atau stress bila sales kurang atau team bisnes yang semangatnya naik & turun, dalam seminar ni totally our mind akan berubah 360. Ini bukan seminar mengajar terus teknikal berniaga. Tapi apa yang paling ditekankan ialah ubah NIAT kita.

Hari pertama seminar. Ramainya umat. 9000 orang peserta. 

Niat kita nak berjaya. Niat kita nak kaya. Untuk siapa & untuk apa? Kemudian disedarkan pula tentang connection kita pada Allah. Kita seringkali alpa. Tak dinafikan stress atau kecewa datang bila kita sangka rezeki datang dari makhluk. Pergantungan yang sebenar hanyalah kepada Allah.

Melalui IMKK, juga ditekankan kepada perhubungan dengan mak ayah. Ibu bapa kita & keluarga. Jika selama ini kita banyak leka dengan alasan sibuk & tiada masa, sebenarnya kita yang attract situasi tersebut kepada kita.

Hari terakhir, hari ke 3 seminar. 3 hari ni asyik menangis je. Betul-betul IMKK bagi satu tamparan hebat pada Olyn





Founder Hebat MERVE pun ada, datang upgrade ilmu. Uish seganlah kalau Olyn sombong nak belajar kan.


Apapun yang kita lakukan bila dengan keredhaan ibu bapa, in sha Allah pasti kejayaan milik kita. Redha Allah terletak pada redha ibu bapa.

Ya ampun, banyak sangatlah ilmu & pengajaran yang Olyn dapat selama 3 hari IMKK. Bayangkan seminar berlangsung dari 8 pagi sampai pukul 2 pagi. Terlalu banyak & nampak keikhlasan seorang guru/mentor yang inginkan mereka yang hadir brerjaya. Bukan setakat di dunia tapi juga di akhirat.

Jadi Jutawan yang benar-benar jutawan. Jutawan yang tidak takut untuk memberi walaupun sebelum kaya. Alhamdulillah, seminar kali ini, Olyn bawa sekali barisan leader dalam bisnes Olyn untuk sama-sama ubah mindset & bersemangat untuk ubah hidup.

Mata masing-masing bengkak2 sebab banyak menangis sepanjang IMKK
We are ready to activate our #myfirst1million  mission


Pada anda semua, Olyn galakkan anda pergi IMKK ini. Ambil seat Super Supreme. Biar dekat terus dengan pentas & DAO. Seriously memang anda akan rasa kelainannya.

'Saya Kaya & Berjaya, Anda Kaya & Berjaya'.


Ikhlas berkongsi kerana Allah,
Olyn Osman
Wednesday, 14 February 2018

KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK IBU MENYUSU

Hye mommies..
Hari ni Olyn nak berkongsi tentang ibu yang menyusu. Apa kaitan PB dengan ibu yang menyusu ni?




Ha, ini Olyn nak cerita. Susu ibu adalah makanan lengkap yang terbaik untuk bayi kita. Itu memang tidak dapat dinafikan. Pelbagai makanan, supplemen boleh diambil untuk membantu ibu-ibu menambah susu ibu selain memastikan bayi minum dengan kerap bagi merangsang aliran susu.

Betul kan?
Ada satu lagi cara yang membantu menambahkan susu ibu sambil menjaga bentuk & saiz dada si ibu.

Apakah itu?
PREMIUM BEAUTIFUL

Premium Beautiful ditenun dengan benang berFar Infrared Rays (F.I.R.). Melalui ujian klinikal, F.I.R. banyak memainkan peranan dalam menambahkan susu badan.

BAGAIMANA?


Pemakaian Premium Beautiful secara konsisten.

Waktu terbaik untuk ibu-ibu adalah selepas bersalin.
F.I.R. dalam Premium Beautiful akan memperbaiki aliran darah di kawasan dada. Tindak balas FIR yang menghasilkan haba membuatkan kita berasa HANGAT. Hangat yang selesa. Bukan panas tapi ibarat sedang dituam-tuam.

"This F.I.R. will penetrates deep within the soft tissues of the breast area, helping to reduce swelling, relieve pain, and most importantly enhance the lymphatic drainage process. Not only that, F.I.R. will actually stimulates and speeds up the blood circulation in the breast. Increasing circulation on every level is the key to a healthy cells. F.I.R. dilates the tiny blood vessels and capillaries relieving swelling, pain and speeding the lymphatic drainage process through the lymph nodes. F.I.R. also stimulates metabolic changes in living cells. This helps to produce energy for vital processes, and assist with the elimination of waste particles generated from the metabolic process. F.I.R. is good for the breast tissues and will help reduce any stagnant or pooling of lymph fluid in and around the cells."

Hasilnya, aliran susu akan lebih banyak & lancar. Jarang kes bengkak susu berlaku pada ibu-ibu yang memakai Bra Premium Beautiful ketika berpantang.

Anda boleh memilih memakai
 Short bra PB. 


SET LENGKAP PENJAGAAN BADAN LUAR & DALAM UNTUK IBU DALAM PANTANG

KEBAIKANNYA:
  • Rekaan yang kemas 
  • Menjaga bentuk dada agar in shape & elakkan dari 'jatuh lonyot' selepas susu tiada
  • Membantu menjaga postur badan 
  • Mengelakkan lenguh-lenguh bahu ketika menyusukan baby.
  • Mengelakkan bengkak susu
  • Susu badan lancar & BANYAK

Ribuan ibu telah berpuas hati dengannya. Kini giliran anda pula.
Hubungi kami terus untuk order

+6016 3542963
+6016 3542963
+6016 3542963



Custom Post Signature

Custom Post  Signature