Sunday, 21 January 2018

JEJAK KOREA PREMIUM BEAUTIFUL

Hi semua..

Olyn nak sampaikan berita gembira. Esok kami Pakar Premium Beautiful akan bertolak ke Korea untuk video shooting sekaligus bercuti. Lama kami tak bercuti ni.

Hujung tahun lepas kami ke Gold Coast, Australia dan kali ini sekali lagi kami akan ditaja sepenuhnya oleh Sahajiddah Haio Marketing Sdn Bhd.



PB Expert Malaysia takes Korea.

Bestnya trip kali ni kita akan ada video shooting di beberapa tempat yang akan di bawa seperti

a) Lokasi pengambaran Drama Korea (Descendants of the Sun) di Paju
b) MBC World (broadcasting system) di Mapo Gu
c) Nami Island
d) Ski Resort
e) Gyeongbuk Palace
f) Namdaemun Market
g) Lotte Mall

Haaaaa..ambik! 
Baru rasa macam buat rancangan Jejak Jepun Jihan. Kita ubah jadi Jejak Korea Premium Beautiful. Saksikan kembara kami di FB: Siti Azlina Osman,  IG:@sitiazlina_osman & You Tube: Siti Azlina.

Saksikan bagaimana kecohnya Pakar Premum Beautiful yang terdiri daripada jurutera, bekas jurutera, pelajar PHD & Eksekutif mengharungi percutian 5 bintang ini. Pasti ada yang mencuit hati anda.

Set SEE FIRST untuk peluang menyertai peraduan yag akan diadakan secara spontan. Hadiah menarik menanti anda.

Ingat..Jejak Korea Premium Beautiful akan bermula 22-25hb Januari ini. 

Jangan ketinggalan!

Love,
Siti Azlina Osman


Friday, 12 January 2018

5 Kesilapan Utama Sewaktu Berpantang Sendiri

Nak berpantang sendiri? Eh tiada masalah. Tapi ibu-ibu kena baca ini dulu.

5 Kesilapan Utama Sewaktu Berpantang Sendiri

1. Tiada perancangan

Bila anak dah masuk 2-3, ada dikalangan ibu-ibu yang berpendapat mereka boleh berpantang sendiri. Boleh bukan tak boleh. Tapi kena ada perancangan awal.

Contoh: Bangun kena awal pagi, minta suami tolong aturkan anak yang hendak ke sekolah sambil kita siapkan sarapan, paling tidak minta tolong suami mandikan baby sebelum ke pejabat atau minta tolong suami uruskan anak-anak dahulu sementara si ibu mandi & membersihkan diri. 

Bahagikan kerja-kerja rumah yang berat untuk si suami atau anak-anak yang besar tolong. Jangan si ibu pula sibuk nak buat semua benda.Angkat baldi bajulah, angkat inilah. Kena ingat selalu yang anda sedang berpantang & baru melahirkan bayi. 

Darah banyak keluar, tulang punggung pun melebar lepas proses kelahiran, kalau yang bersalin czer, perut anda tu baru dipotong & dijahit. Jadi, sabarlah. Jaga badan & kesihatan diri kalau sayangkan keluarga.

Urusan nak ke klinik untuk follow up check up pun kena bagitahu pada si suami supaya anda berdua boleh plan waktu untuk pergi. Dan yang paling penting, jangan pula si ibu kerap nak berjalan keluar rumah waktu berpantang selain dari ke klinik.

Rancang segala urusan dari awal supaya tak kelam kabut, dan anda ada banyak kualiti masa untuk berehat.

2. Tidak berbengkung

Ini paling jadi kemarahan orang-orang tua. Banyak kelebihan berbengkung ni waktu berpantang. Berbengkung bukan sahaja dapat memudahkan pergerakan si ibu tapi dapat membantu menyokong 'peranakan', mengempiskan perut, merapatkan punggung & mengurangkan sakit belakang.

Premium Beautiful salah satu pilihan bengkung moden yang FEMES di kalangan ibu-ibu. FIR yang ada membantu melancarkan pengeluaran darah kotor juga.

3. Malas pakai stokin

Ya ampun..dah kenapa malas nak berstokin. Tak susah pun berstokin tu. Boleh minta tolong suami pakaikan kalau nak bermanja. Pakai stokin dapat elakkan urat 'sejuk', bersimpul & badan masuk angin. 

Tau-tau jelah kalau badan dah masuk angin. boleh tangkap terus ke kepala. Sakit kepala & satu hal bila badan rasa lemau, seram sejuk & sakit-sakit. Kata pantang sendiri, kena jaga kesihatan betul-betul.

4. Tak berurut

La...sebab tu kena ada perancangan awal ni tadi. Urutan dapat mengeluarkan angin, melancarkan darah & sekaligus badan rasa lebih segar & cergas. Susu badan pun meriah & dapat elakkan bengkak susu.

Masa berurut, biasanya, tukang urut atau mak bidan ada offer bertungku,pakaikan pilis, mandikan baby dan sebagainya. Jadi inilah peluang untuk badan dapat lebih relax & hangat je.

Kalau yang berbengkung dengan Premium Beautiful tu untung, sebab FIR yang ada pada bengkung tersebut memberikan effect seperti mendapat 5 kali rawatan bertungku. Badan rasa hangat terutama di bahagian peranakan & ia membantu menyokong peranakan dengan baik terutama selepas berurut 'sengkak rahim.

5. Tak jaga pemakanan & kurang minum air

Lauk orang berpantang tak sama macam biasa-biasa. Banyak yang kita kena jaga. supaya badan tak masuk angin, badan tak rasa sakit-sakit atau lemau, susu badan tak kering. Banyakkan makan sayur, ikan & buah-buahan. Paling penting jangan ambil ais atau makanan yang sejuk-sejuk. 

Air kena banyak minum. Air kurang boleh buat badan lemak, pening & susu ibu kurang.

Jaga diri baik-baik ye ibu!




Monday, 8 January 2018

2018 Tahun Lebih Gemilang

Alhamdullilah..

Selamat datang 2018. Belum terlambat rasanya untuk Olyn nak 'flashback' kenangan 2017.

Gambar pencapaian di tahun 2017. Dan untuk 2018, tak sabar nak realisasikan EA projek bersama rakan bisnes.
Sayonara 2017.

Anda tetap di hati. Tahun yang menyaksikan perjalanan Olyn dalam membina bisnes sendiri sebagai kerjaya utama. Untuk anak-anak, ibu bapa & keluarga.
.
'Berani kau Olyn?..'boleh ke kau survive nak besarkan anak-anak dengan jual PB?' 
.
Antara respon waktu tekad resign. Demi anak-anak. Rezeki di tangan Allah. Kita hanya perlu berusaha. Usaha, Belajar, Usaha lagi, Doa & Tawakal.
.
Tq 2017.
.
Kejayan manis untuk bisnes: Capai Tabung Kereta, Qualified for FREE TRIP to Italy, Gold Coast & Korea & ada kumpulan bisnes yang menyokong satu sama lain. Dan sebelum penutup 2017, bergabung pula untuk misi lebih gemilang iaitu EA PROJEK 2018.
.
Kejayaan manis untuk keluarga: Dapat capai impian untuk uruskan sendiri anak-anak. Ada masa yang fleksibel untuk anak-anak & ibu bapa. Dan macam tak percaya dapat tinggal sebumbung dengan anak-anak dalam rumah sendiri.
.
Sebelum berakhir 2017, sempat bercerita & minta restu mak abah untuk azam & impian 2018. Sebak waktu abah bagi kepercayaan & sokongan.
.
Kata-kata mak abah memang POWER. Terus tertusuk di jiwa. Tanam dalam-dalam.
'Abah tahu kau boleh buat..Abah nak kau buat betul-betul.'
'Mak tak halang apa pun kau nak buat, asal anak-anak gembira.'
.
Alhamdullilah..

Selamat datang 2018. 

Selamat datang Tahun kejayaan yang lebih gemilang.

Wednesday, 27 December 2017

FAZURA DUTA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET HAIO


Terujanya!

Dulu, Olyn tahu ada 3 rahsia kekal cantik Fazura. Tapi sekarang dah jadi 4..wahhhh!

Apakah rahsia kekal cantik Fazura?

1. Tidak minum ais

Fazura hanya minum minuman panas terutama teh hijau atau air panas diletakkan hirisan lemon. Patutlah Fazura slim kan. Dan yang terkini Fazura sukakan Min Cha, teh hitam campuran garam buluh Korea yang pertama di dunia. Nak minum selebriti, minumlah Min Cha.

2. Tidur yang cukup

Fazura memastikan beliau mendapatkan tidur yang cukup untuk kekal cergas & awet muda. Tempoh waktu tidur bagi seorang dewasa adalah antara 7-9 jam. Jadi, barulah bangun dengan lebih ceria & muka pun tak lesu & kusam kan..

Apa lagi ye?

3. Bersenam

cuba follow Ig @missfazura. pastinya korang akan nampak Fazura ni suka bersenam. Alahai, memang cantik & nampak fit bentuk tubuh Fazura.

 Gaya hidup sihat seperti ini yang kita wajib ikut kan? Tapi...jika anda tak boleh nak konsisten bersenam, apa kata combine rutin harian dengan rahsia kekal cantik Fazura yang no 4 ini.

4. Pakai Premium Beautiful korset

PB merupakan korset kesihatan yang direka oleh 5 pakar dunia: USA, German, Taiwan, Korea & Jepun. Direka khas untuk kesihatan & kecantikan dalaman & luaran wanita. Menjadi idaman & pilihan wanita sejak 20 tahun lepas. 

Sangat sesuai sebagai bengkung moden, sama ada wanita bersalin cesar atau normal, sebagai back support terutama mereka yang slip disc, scoliosis & lumbar spine, & juga terbaik untuk mereka yang ingin menurunkan berat & membentuk badan.

Untuk lebih info, hubungi terus kami ok.




Wednesday, 13 December 2017

YEAR END SALES 2017: PROMOSI MURAH PREMIUM BEAUTIFUL

Wow..wow..wow..

Lagi beberapa hari ke tahun 2018. Banyak sangat sales sini sana. Ramai yang ambil kesempatan nak berjimat masa ini.
.
Lama sangat simpan impian. Biasanya jualan akhir tahun yang paling BEST. Masa ni makin berbaloi-baloi kalau beli PB. Yang buat persediaan nak kawin, ada yang jadikan hantaran, ada yang bersiap-siap untuk berpantang, ada yang nak capai KPI kurus yang tak berjaya-jaya dari awal tahun, ada yang nak beli isteri/girlfren, ada yang nak jadikan 'backsupport' lepas dah tak tahan guna yang biasa-biasa & banyak lagilah cerita mereka yang rebut PROMOSI AKHIR TAHUN NI.
.
.
Jom Olyn war-warkan lagi sekali PROMO BERBALOI-BALOI Premium Beautiful. 
Anda pilih yang mana?

PAKEJ ANGGUN

PAKEJ RAJA SEHARI

Order cepat-cepat PB Ekslusif anda & JIMAT banyak.

WA/DM/PM
+6016 3542963
+6016 3542963
+6016 3542963




Saturday, 25 November 2017

MARINE ESSENCE BODY SCRUB HAIO

'Gosok badan tu dengan berus coklat tu, biar hilang daki semua'...

Teringat cerita waktu kecil.
Dari kecik, asal tidur umah nenek, masa mandi je, nenek sental badan olyn & abang dengan berus sabut kelapa (korang tau tak berus coklat tu)

Nenek kata biar daki hilang..haha..kitaorang ni redha jelah sebab kulit nenek memang cantik pun. Kalau nenek tersental kuat sikit, terjerit-jerit dibuatnya. Ingat dia nak sental kaki je rupanya satu badan. 

Masuk sekolah menengah, mak kenalkan dengan lulur (sebenarnya perabih mak punya sabun lulur mustika ratu).. Bila mak tahu kena libas la sekali.. Mahal juga tu sabun seketul tu tapi best. Halus je kulit. 

Sampai ke besar suka melulur. Bila dah ada anak & anak pula eczema & kulit memang sensitif, memang jaga la bab sabun2 mandi atau lotion2 ni. Sabun lulur pun ku nyorok-nyorok kan sebab anak Olyn, Husna memang 'Kak Nam'. Apa yang mak dia pakai terutama berkaitan mekap ke losyen ke sabun ke yang untuk cantik-cantik ni, dia pun sibuk nak cuba.

Tapi semalam...OLYN TERKEJUT!

Masa di TDC TRAINING, olyn volunteer cuba Marine Essence Body Scrub yang Haio baru keluarkan. Instant CERAH & LEMBUT kulit.

Kulit jadi glowing, berseri.( tengok testimoni Olyn tu)

RM47 Sebotol sahaja (200ml)



Inilah tangan Olyn. Ketara tak bezanya

Dah la bau wangi sebab ada lavender oil, aromatheraphy oil, jojoba seed oil, argan oil, almond kernell powder, walnut shell powder, vitamin E, shea butter & honey. Ada lagi. Dia ada mulberry extract & Liquorice extract juga. 






Sebab kandungan UTAMA dia GARAM BULUH, Olyn bagi Husna cuba juga semalam. Memang terkejut juga, kulit dia ok. Takde nampak merah-merah, gatal-gatal ke or mengelupas macam selalu. Dari petang semalam sampai hari ni kulit dia ok. 






Sebotol tu hanya RM47. (200ml)

Berbaloi sebab kulit jadi lembap2 lepas scrub. Glowing lagi. Tak payah nak sapu losyen. 

Kalau anda nak jadi agent atau nak beli borong pun boleh. Untung 20% tau satu botol.
Nanti Olyn tunjuk macam mana nak dapat income bersih RM1000 dengan ME Body Scrub ni sekali ok. 



🌸🌸
Siti Azlina Osman | 016 3542963
Tuesday, 14 November 2017

Wanita Bersalin Wajib Baca

Aku masih ingat kata-kata mak..

'Kita ni orang perempuan kalau lepas bersalin, bukan nak kurus sebab nak nampak cantik semata. Bukan sebab senang cari baju atau nak minta orang puji badan masih maintain macam belum kahwin..

Itu bukan faktor utama jaga badan masa pantang. Kita ni kena jaga badan sebab nak urus anak & keluarga. Orang perempuan sekarang kebanyakan bekerja. Kalau tak bekerja pun, istilah nak goyang-goyang kaki tu memang takde. Memanjang ada je kerja nak buat sampailah seisi keluarga tidur. 

Kalau yang bekerja, di tempat kerja kena kekal cergas & fokus nak selesaikan tugas. Balik kerja pun sama juga kena cergas urus anak & rumah. Memang orang laki wajib tolong sama si isteri buat kerja rumah tapi kita orang perempuan wajib juga jaga kesihatan & badan. Biar badan bertenaga & cergas. 

Dalam pantang kemain menjaga. Jaga makan, jaga semualah. Tapi lepas habis pantang, semua langgar. Lama-lama, badan pun mula naik berat & melebar. Itu boleh buat stress juga kan. 

Belum tambah dengan badan dah mula lemau-lemau, tak bertenaga, sakit lutut, sakit tumit, sakit pinggang..macam-macam pula sakit & lenguhnya. Masa tu tak boleh orang lain buat silap sikit. Nak marah aje. Anak-anak nak ajak main sama-sama pun kita tak nak. Kalau pergi padang mainan, lebih suka duk tepi & perhatikan anak main dari jauh. 

Sebabnya? Kita rasa badan tak secergas  dulu. 

Nak tambah stress lagi? Seri muka pun dah tak macam dulu. Lebih banyak masam dari manis. Kulit pun jadi kusam. Tambah kalau ada yang ingat kita lebih berusia dari umur sebenar.'

Jadi, jagalah badan betul-betul dari sekarang. Dari sebelum kahwin pun lagi elok jaga. Jangan anak baru seorang dua, tenaga badan dah 'out'. Ingat kurus bukan segalanya tapi kita nak berat ideal, badan cergas & sihat.

Baru berseri-seri wajah & nampak awet muda.

Macam saya  ni..hehe..Rahsia saya tak susah. Mak pun 'approved' . Senang. 

Premium Beautiful cover semua masalah yang mak pesan di atas.

Terlajak berbaloi beli & pakai PB. Sampai sekarang boleh pakai. Ini betul-betul bijak berbelanja kan. 




Siti Azlina Osman| 016 3542963



#bengkungmoden
#premiumbeautifulexpert

Custom Post Signature

Custom Post  Signature