Tuesday, 18 September 2012

KENAPA OLYN BUAT BIZ PB?

HYE SEMUA..

Entry Olyn di tengah mlm yang dingin ni( hujan lebat kat luar tu) adalah untuk sharing tentang kenapa olyn buat biz PB.Sila amik tisu siap2..manala tahu cerita olyn ni menyentuh jiwa dan raga..haha..mcm dialog drama di tv1 pula..ok continue..

olyn ni bukanla dtgnya dari keluarga yang senang..Mak &Abah membesarkan olyn adik beradik yg seramai 5 org dengan penuh kesukaran dan cabaran.Mak pernah berniaga nasi lemak di tepi jalan demi membantu abah yang pada ketika itu biz tak berapa baik.Olyn lihat bagaimana payah mereka ni berusaha demi memastikan kami adik beradik berjaya memasuki universiti.

YEAY! GRADUATED ALREADY
Alhamdulillah,sekarang kami semua sudah bekerja.Now its time for me to pay back all their hardwork membesarkan olyn.Tapi bila dah bekerja,gaji capai cuma RM 4000 lebih (gaji setelah 2 tahun bekerja).

ok,lupa nak cite yang Olyn lepas graduate (bach.hons degree in civil engineering from uitm shah alam,),olyn jadi unit trust cnsultant di salah sebuah bank negara kita ni.Alhamdulillah,income ok..Tapi,bila dah ada duit,olyn pergi masuk pula pelaburan yang menjanjikan pulangan lumayan dalam masa 3bulan.Setahun pertama mmg masyuk,sehingga simpanan peribadi mencecah RM500k.Tapi masuk tahun kedua,duit olyn dibawa lari oleh ketua pelaburan.Bukan calang2 org yg invest dengan ORANG ni,Dato2,Tan sri,malah sikit masa dulu in 2008,you all pasti ada baca tentsng artis2 malaysia kena songlap duit..siap keluar suratkhabar,melodi pun ada..Tapi tu semua dugaan.
MONEY MONEY MONEY







So,untuk teruskan perjalanan hidup ni,olyn ambil keputusan jadi engineer.3 bulan after deliver anak no2,olyn terus ke Batu pahat,tempat pertama projek olyn as Project Engineer.Memang susah kalau fikirkan..yelah,anak-anak di Melaka,and olyn di Batu Pahat.Hanya tuhan yg tahu perasan olyn ketika itu.Quality time bersama anak2 mmg limited..
My FIRST PROJECT


Dapat offer company baru sekarang di Sunway,olyn terus grab..Balik ke Shah alam semula, so anak2 olyn dapat jaga..tapi tulah.cost of living dekat bandar tak sama dengan cost of living di batu pahat..nursery anak, rumah, kereta, insurans, saving..last2 dapat bagi mak abah RM200 je sorang..Rasa sangat malu..Plus, time dengan anak2 pun kurang..Olyn ada blog (http://whenmamatellstory.blogspot.com/) untuk anak2 olyn..tapi cam dah lama tak update cos activity pun kurang..aish macam mana..So, bila dapat peluang untuk extra income pada pertengahan bulan puasa tahun ini, Olyn terus grab.
MY Sweethearts
I will do anything to make them happy
Lagipun olyn memang pengguna PB dari 2007 sebab masalah period pain yang teruk.Jadi, in terms of product memang Olyn sangat yakin, syarikat PB pun kukuh, produk ni diiktiraf superbrand lagi & ada lifetime warranty..ada ke korang beli bra/girdle kat luar tu dia bagi lifetime warranty..Memang harga dia agak mahal tapi cuba bayangkan, olyn dah pakai dari 2007 until now 2012, memang worth it la..Plus kebaikannya yang direka khas 70% untuk kesihatan dalaman wanita, untuk rahim kita, perjalanan darah kita, kulit kita, selulit tu semua..all in one..Tak perlu nak pantang makan pun..

Million of thanks because HAIO provides a very stabile platform to start the biz.
One of their high demand product is Premium Beautiful Corset
I am a 5 years user before start the biz

Seronok tau setiap bulan dapat bonus RM 4K-5K ni, malah sebenarnya boleh dapat lagi lebih..Marketing online..Ada FB & Blog sure boleh market..Setiap cara akan diajar..duplicate je apa yang leader buat..Kita pasti berjaya!

Sapa yang nak sama2 dengan Olyn  buat extra income RM4K-7K,

call/whatsapp  016 354 2963
Email [email protected]

Luv

OLYN

No comments:

Post a Comment