Monday, 9 September 2013

Second Income:Adakah perlu?

Hye Hye Hye..

Malam ni olyn cuba memberikan pendapat tentang second income since a few of my friends asked me the same question:Do you really need a second income?

Emm..Pertanyaan lain yang seakan sama adalah seperti 

**Mengapa nak cari kerja sampingan?
**Tak cukup duit ke?
**Nak kaya cepat ke?
**Ada banyak hutang ke?

Pelbagai soalan yang diajukan bila ada segelintir kenalan yang mengetahui olyn menceburi GLAMbiz sebagai cabang pendapatan sampingan.

Jujurnya, banyak sebab mengapa ramai mencari & melakukan pelbagai jenis pekerjaan /biz bagi menambah pendapatan keluarga.Its not about tak cukup makan atau tak bersyukur semata2.Cuba tengok faktor di bawah,ada tak yang kena dengan diri anda..

>Kos sara hidup yang meningkat.


Nilai wang sekarang tidak sama dengan 5 atau 10 tahun lepas kan


Peningkatan Harga petrol contohnya antara penyumbang kepada peningkatan kos sara hidup
Harga rumah yang meningkat juga antara faktor orang mencari pendapatan sampingan

>Untuk memenuhi kehendak diri seperti shopping

>Untuk mendapatkan masa yang lebih berkualiti untuk diri dan keluarga seperti untuk melancong juga memerlukan wang.Ada diantara kita yang tidak mampu untuk melancong disebabkan pendapatan bersih yang zero setiap bulan.

>Kumpul duit kahwin

>Sebagai simpanan

Olyn pun salah seorang yang memerlukan pendapatan sampingan.Tol & kos minyak petrol setiap hari antara penyebab utama olyn perlukan second income.Tapi persoalaannya nak buat/kerja apa?

Kerja yang sedia ada pun adakalanya masa balik tidak tentu dan cukup meletihkan.

Macam mana dengan anak2 bila buat kerja tambahan?

Alhamdulillah dalam mencari olyn terjumpa GLAM(Green Leaders Academy Malaysia).Yakin dengan cara biz yang simple,duplicable & proven,olyn nekad melakukannya.


Berkat tunjuk ajar dari leaders di GLAM,alhamdulillah banyak olyn dah capai dalam setahun.


Kenaikan pangkat di dalam biz yang menambahkan bonus & pendapatan bulanan.Kenaikan pangkat yang mudah dicapai oleh semua orang.Jika di ofis,pangkat tertinggi hanya sorang je boleh sandang.Gaji?

Sure la tak sama dengan orang bawah kan.Tapi menerusi biz ini bonus dari 21% ke 41%, income dari RM3000 & unlimited.


Berpeluang untuk ke Korea dengan Percuma pada 16hb Sept ini!!
& i am looking for more after this.Financial & time Freedom..In Sha Allah!!
Tak susah..Apapun jawatan atau pekerjaan anda,semua orang boleh buat biz ni.In GLAM sendiri,we have engineers,architects,lecturers,doctors,clerk,housewife,accountants etc.We have flexibility time & plan in this biz.
Olyn boleh share caranya.Cal/whatsapp olyn 0163542963 to book for your appointment ok:)



No comments:

Post a Comment