Saturday, 26 October 2013

APA ITU MIN KAFFE?

UPDATED: 1st MAY 2016

Mineral Coffee atau kopi mineral (SEKARANG DIKENALI SEBAGAI MIN KAFFE) ialah kopi pertama didunia dan mungkin satu-satunya kopi yang mengandungi garam buluh. Gabungan unik garam dan adunan kopi robusta tanpa gula ini memberikan kopi mineral satu rasa yang lazat serta kebaikan untuk kesihatan seluruh keluarga.

Sebenarnya, menambah garam ke dalam kopi bukanlah sesuatu yang pelik. Ianya satu tradisi orang-orang di negara scandinavia, Turkey dan juga Hungary menambah secubit garam dalam kopi mereka. Hasilnya, kopi yang mereka minum itu mempunyai rasa yang lebih kuat dan banyak buihnya.

Mineral Coffee kini berwajah baru & dikenali sebagai Min Kaffe.


Selain dari menambah rasa, garam yang ditambahkan juga dapat mengurangkan rasa pahit kopi tersebut.

Apa itu garam buluh?

Garam buluh ialah garam asli yang dimasak didalam buluh menggunakan cara memasak tradisional tanpa alatan moden. Teknik memasak garam buluh berasal dari Korea beribu-ribu tahun dahulu, dan didapati menyingkirkan sebarang pencemaran laut juga menaikkan kandungan mineral yang sedia ada dalam garam.


Garam buluh mengandungi kandungan mineral magnesium yang tinggi dan mineral-mineral lain yang baik untuk badan kita seperti zat besi, kalsium dan potassium. Mineral-mineral yang ada membantu badan kita menyerap nutrien ke dalam badan.

* Tahukah Anda???

Sesetengah garam yang ada dipasaran kini adalah garam tiruan disebabkan ianya lebih mudah danmurah untuk dihasilkan.

Akibatnya penggunaan garam berlebihan dan tiruan ini boleh menyebabkan banyak penyakitberbahaya untuk jangka masa panjang.

Kenali tentang Kopi garam buluh asli atau tiruan. Baca sini 

Untuk maklumat lanjut berkaitan Min Kaffe atau ingin mengetahui bagaimana ingin menjana pendapatan 4-5 angka dengan Min Kaffe,


Boleh email ke 


Call/whatsapp


XoXO

Siti Azlina Osman
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature