Monday, 14 October 2013

GLAMjourneys to Korea:Shopping Places in Korea

 Hye Bloggers,

thanks for visit my blog.Today olyn nak sambung balik tentang story Korea.My first Free trip with Hai O & GLAM.

This time olyn nak share pasal tempat2 shopping di sana yang Olyn pergi.

Masa first day, after touchdown bumi Korea, dibawa breakfast di sebuah restoran Halal di Itaewon Road.Nanti next  entry olyn akan share about tempat2 makan halal di Korea pula ye.So entry ni khas untuk tempat2 shopping di Korea.

First place shopping ialah di Dongdaemon Market.Nama sahaja market tapi semua jualan actually dalam building.
Masing-masing dah tak sabar nak bershopping ni:)

And di sekitar kawasan Dongdaemon ada beberapa shopping mall u guys boleh pergi.One of the mall yang olyn singgah bersama GLAMprenuer yang lain ialah Doota Mall.
Doota Mall

Sourvenier Shop..Masing-masing berebut beli sourvenier. Owner kedai ni boleh berbahasa Indonesia.

Add caption
Terdapat pelbagai pilihan yang boleh kita beli, start dari sourvenier, baju2, kasut2, & handbag buatan Korea..Kpop style la katakan.Memang tak boleh lawan la style Korea.Memang sangat stylo, fashion dia memang cantik2.Sangat berbaloi untuk beli, sebab material kain yang high quality.
Antara dress yang olyn tertarik masa di Doota Mall

Ambil kesempatan beli kasut ala2 Isabel Marrant gitu!!Ni dalam 45000 won

Then, tempat ke 2 shopping yang kitaorang pergi ialah Paju Premium Outlet.Ini cerita hari ke 2 tau.
Paju Premium Outlet

Add caption

Paju Premium Outlet ni lebih kurang macam Johor Premium Outlet juga but lagi besar.Harga?Ada yang murah & ada yang mahal.

Add caption





GLAM lelaki:)


Me & my crime partner, Faeza


Then, after Paju Premium Outlet, we all pergi pula ke Amethyst Gallery.Untuk yang suka dengan batu amethyst boleh la datang ke sini.Oleh difahamkan batu dia sangat berkualiti tinggi malah design dia pun cantik2 tau.


Add caption


Add caption

Short briefing before enter the gallery

Masa ni lah dah start rambang mata kan

Add caption

Malam pula, adalah acara bebas. So we decided untuk keluar malam tu & explore sendiri kawasan shopping yang berdekatan dengan hotel tempat kitaorang stay sepanjang di Korea.

Night scene in Dongdaemon town

Add caption

Kitaorang berjalan kaki je ke kawasan shopping di Dongdaemon, tempat shopping pertama yang kami pergi ketika mula2 sampai di Korea.

Rupa2nya waktu malam lagi meriah.Ada stall2 di sepanjang jalan ala Uptown market.Yang pasti, majoriti peniaga di sana tak mahir berbahasa Inggeris. So ada yang tidak begitu mesra bila orang asing datang membeli di kedai mereka.

Hari ketiga, first place untuk shopping ialah Lotte Free Duty.Di sini macam2 ada handbag, kasut, baju & cosmetic.But datang sini macam tak berbaloi beli kasut & handbag ni sebab harga dia jauh lebih mahal dari KL.LV, Gucci also ada tapi sangat banyak perbezaan harga dia.
Lotte Duty Free

Semua tak tahan bila tengok harga face mask & product cosmetic yang lain betul2 murah compared di Malaysia

Etude outlet paling ramai serang:)

Advisable bila datang sini better focus on local brand especially cosmetic.Etude, Faceshop, Missha, Laneige antara brand cosmetic yang ada di situ and sangat2 murah berbanding di KL.


Time ni la nak borong banyak2 kan.Mask, BB cream, CC cream, moisturiser all must have item kena beli.Nak kulit cantik & mulus macam awek Korea, try snail cream.Tekstur sangat halus & kulit rasa sangat moist & lembut bila disapu dengan krim ni.

Nak join me for next trip to Gold Coast Aussie? Read about my story to KOREA as first time qualifierKOREA_my first trip with HAI O

Rasa sangat flawless my face bila dah disapu dengan BBcream dari Etude.

Oklah..Nanti olyn sambung lagi tentang few places untuk shopping di Korea ni ye..Those yang first time datang my blog, my trip to Korea ni adalah fully sponsored by Hai O & this is my first free trip.

Next trip is to Gold Coast Australia.Nak tahu macam mana u guys boleh ikut sekali?

Call/whatsapp 016 3542963

XOXO 
Siti Azlina Osman





























No comments:

Post a Comment