Wednesday, 23 October 2013

MY NORMAL JOB VS PART TIME HAIO ENTRPRENUER

 Hye all,

This entry is to answer the question that i always been asked Why i am doing this business?

I will do some comparison between my current job and HAIO business.This comparison i'd done it before i decided to be one of The Diamond Circle.

1) Money
Be a mom of 2 kids & living in a city,i would say that it is not easy.Their school fees, their needs ( wardrobe, toys etc), fuel, toll, insurance etc.This budget already took half of my salary.How about for my parents or during emergency?

How about holiday time? Kalau dulu pertengahan bulan, weekend just stay di rumah.Afraid kalau keluar budget lari sementara nak tunggu hujung bulan.Living in a city you cant depends on one income.I am sure most of you will agree with this.

My previous project i am travel from Klang to Putrajaya everyday


2)Time

People yang makan gaji, of course we need to wake up early, then rushed send kids to school & drive pula ke tempat kerja dengan menempuh jem (untuk mereka yang bekerja di bandar). Then bila time balik lagi sekali menempuh jem.Surenya you akan stress dengan keadaan macam ni everyday.Sampai rumah about 8 or 9pm.

Because of work, masa dengan anak2 juga very limited.Ini benar2 buat olyn terasa bila my daughter said to me 'Mama ni asyik work je'.But if im not working for extra hours my income will only depends on the basic. Cuma apa yang buat olyn rasa frust actually bila you buat OT tak banyak mana pun pertambahan gaji olyn sebab OT dibayar hanya RM7 sejam.

Me @ Work


I always want more quality time with my kids

3) Bosan dengan rutin yang sama

Olyn adalah seorang yang aggresif & always believe i can do & achieve more.But my routine of work sama je.I always berangan nak ada income RM 20k and above.Itu gaji seorang CEO kan.With income yang besar & also masa free yang banyak.Seorang CEO walau gaji banyak tapi still masa dengan anak2 kurangkan.Stress pun stress.So how olyn nak achieve it?


My current project will be the first project in Malaysia. A fast track project with 20 months duration.


My job scope is not only on paper works, i also resposible to arrange the test for material, do inspection at the fabrication yard, do inspection on site to ensure all works are according to the approved method & construction drawing.

So secara rumusan actually i am looking for Financial & Time Freedom.

Untuk capai gaji RM20k ke atas olyn nak buat macam mana?Adakah buat 2-3 kerja?Bila masanya?Boleh ke olyn cope up nanti? Macam mana anak2?

Olyn perlukan sesuatu yang boleh generate big income per month, tanpa perlu olyn mengikut masa kerja tertentu &  i still have time with my kids.Yelah if kerja Seven E contohnya  pada waktu mlm, bila masa olyn boleh jumpa my kids.


Why i decide to be a part timer HAIO Entreprenuer?

1) With the great support from The Diamond Circle's team especially from Ain, my ex scoolmate.

I found out about Haio through my ex schoolmate's FB page.After been explained how she doing the business (she is also an Engineer at Oil & Gas company in JB) ,olyn terus decide untuk buat biz ni. Cara berniaga online yang diterangkan memang amat mudah untuk diduplikasikan untuk golongan bekerja seperti Olyn.
Me with CDM Shaliza Aziz & DDM Norain Nizar-always guide & coach me in this business

2) HAIO is an established company ( more than 40 years)

Kredibiliti kumpulan Haio memang tidak perlu disangkal lagi. Di bawah Haio Berhad, adanya Haio Marketing yang ditubuhkan sejak 1992, mempunyai barisan produk yang berkualiti tinggi & mempunyai permintaan yang tinggi juga. Haio telah tersenarai dalam Papan Utama Bursa Saham pada tahun 1996 & sejak itu tidak pernah lagi terkeluar. Kestabilan Haio boleh disamakan dengan syarikat gergasi yang lain seperti Astro, Maxis, Petronas etc.

Info lanjut di SINI

(updated 15th October 2015)


3) High Quality Products

Kalau nak tahu Olyn ni adalah pengguna salah satu HOT PRODUCT Haio iaitu Premium Beautiful Corset. Olyn mengenali Premium Beautiful pada tahun 2007 selepas melihat kakak ipar memakainya ketika berpantang anak pertama. Rezeki akhirnya bertemu Norain Nizar untuk peluang ganda pendapatan melalui Premium Beautiful pada penghujung tahun 2012.

Selain itu, Olyn amatlah terkejut bila diberitahu bahawa harga Premium Beautiful masih sama seperti waktu Olyn membeli pada tahun 2007. Memang hebat Haio dapat memberikan produk terbaik pada harga yang amat berpatutan.
            
4)Flexible time for business.Anytime,anywhere i can do this business. Not like normal job, i can managed my business appoinment based on my schedule.Only 2 hours perday diperlukan untuk business.So olyn ada banyak masa untuk anak2 juga my parents.

5)Free Coaching & Guidance provided.Each step diajar sampai jadi.

Interested to know what is the plan & how we do it?

Call/whatsapp 0163542963

Just grab the opportunity when you saw it!

Me also like you before not confident, dont know how to do it.
When you see the opportunity, grab it!



Thru TDC everything diajar step by step.Antara you nak atau tak nak.Bukan boleh ke tak boleh!!!

XOXo
Siti Azlina Osman
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature