Tuesday, 21 January 2014

10 Tips to Look Young & Healthy

Hi there!

Hari ni olyn nak share tentang 10 tips untuk kelihatan muda & sihat.Tak perlu pun cost yang tinggi untuk kelihatan muda ni.Tak percaya cuba baca ini

1) Tidur yang cukup.Tidur yang berkualiti dapat membantu meningkatkan metabolisme & membantu kita lebih bertenaga.Tidur berkualiti yang cukup adalah antara 6-8 jam sehari.
Do you have a quality sleep?


2)Lakukan aktiviti mudah selama 30 minit ,3 kali seminggu. Aktiviti-aktiviti tersebut seperti berjalan,menaiki tangga, etc.Ianya dapat membantu menguatkan imun sistem badan kita.
Simple exercise dont harm you:)


3)Ha..Yang ini lagi mudah.Makan buah-buahan & sayuran yang boleh membantu  mencantikkan kulit & juga menyihatkan badan.
Eat a lot of vege & fruits


4)Minum sekurang2nya 8-10 gelas sehari.Yang ini mudah tapi sometimes olyn pun lupa.Air dapat membantu melembapkan kulit kita.Takde la nampak kusam & kering kan.
Water is important for our body


5)Sinaran ultraviolet daripada matahari boleh merosakkan kulit.Jadi jangan lupa pakai sunblock before keluar rumah ye.
Protect our skin with a good sunblock


6)Senyum & ketawa lah selalu.Yang ini lagi tak perlu keluarkan duitkan & it is simple.Berfikiran positif also membantu kita untuk kelihatan muda.

7)Makan banyak sayuran atau buah-buahan yang kaya dengan anti oksida seperti brocoli, anggur, or green, red & yellow vegetables yang kaya dengan vitamin A, C and E.

8) Jika boleh, mulakan hari kita dengan berjalan kaki di waktu pagi.When you feel fit and healthy your self confidence akan meningkat.

9)Cuba elakkan daripada tekanan by planning your schedule, works or money.Keluarlah dengan rakan2 or family bila anda berasa tertekan.

Spend times with friends/ family to avoid become more stress


10) Tidurlah dengan Bio Velocity Sleep Mate.Kerana kunci kepada kecantikan & kesihatan adalah apabila anda mendapat tidur yang lebih berkualiti.
Contact me for details.Read more HERE

Ok guys..senangkan.Keep healthy & beautiful.

Love ya

Siti Azlina [email protected] olyn





No comments:

Post a Comment