Tuesday, 4 February 2014

My Beauty & Health Routine

As salam,

It almost midnight but mata ni still tak mengantuk.Inilah peluang olyn nak update this blog kan..

Hari ni since ada working colleague yang bertanyakan apa yang olyn ambil untuk jaga kesihatan & kecantikan so olyn pun dapat idea for this post.Honestly,  i am not really a beauty concious person.

Olyn just amalkan few products & alhamdulillah stick with the same product bertahun.

This time olyn share about product yang olyn amalkan untuk keep me energetic throughout the day.

1)For skin
Olyn susah nak makan pil or vitamin.But olyn memang perlu ambil something for my skin since my work yang sentiasa terdedah dengan matahari terik & habuk.

Malah last time my face sangat berminyak sampaikan bedak pun tak boleh tahan 1 jam kat muka ni.

My skin before i consumed BB PLUS COLLAGEN


But then olyn diperkenalkan dengan BB Plus Collagen, iaitu suplemen untuk our sendi as well as for our skin, hair & nail.

Cara nak minum yang senang & rasanya yang lazat, buat olyn can displin untuk consume this product.And my face now dah tak berminyak teruk macam last time.
Still ada la here there white heads but tak seteruk dulu.

BB Plus Collagen good for our skin, nails, hair etc, Read more HERE
Rasa dia memang sedap

But of course, proper cleaning also important.Olyn akan pastikan no make up before tidur.

My skin complexion become more radiant after consumed BB Plus Collagen


2)For Health

Untuk kesihatan actually ada  3 produk yang olyn guna iaitu Premium Beautiful Corset, Bio Velocity Sleep Mate & Mineral Coffee.

Untuk PB olyn dah memang pakai since 2007, lebih kurang 6 tahun.
Read more about PBWHAT IS PB

Happy bila still boleh pakai baju nikah.My waistline is 25

Untuk kekal cergas & bertenaga olyn minum Mineral Coffee.Before this olyn memang tak boleh minum kopi sebab akan pening lepas minum.Mungkin sebab cafein.But this coffee memang different.
Mineral Coffee yang lain dari lain


And last but not least is Bio Velocity Sleep Mate yang olyn guna semasa tidur.

Dulunya tak berapa yakin, but bila tengok sendiri testimony anak & nenek, olyn pun beli for myself pula.My working hours sometimes olyn akan faced quite a pack schedule.So, BVSM helps to increase back my energy.Malah tidur olyn pun lebih lena.


My kids also sleep with BVSM.Biasalah budak2 kan active semacam.Bila time tidur usually selalu merengek tengah malam.Ada je tak kena.Kaki sakit la, tangan sakit la.
Size dia ikut queen size bed & cuba tengok packaging dia. Senang nak bawa ke mana-mana

But now alhamdulillah.Lena tidur sampai pagi malah now dah jarang demam.If not dulu sekejap2 demam.Sebulan 2-3 kali cuti sebab demam.BVSM bantu untuk serap also kepanasan badan & so far testimoni from pengguna yang lain olyn dah rasa sendiri.

Oklah..this is my own experience using Hai O product untuk kesihatan & kecantikan.But olyn ada juga guna product lain untuk muka.Its not am bias to other product ye.

Being a QAQC Engineer olyn dah dilatih untuk look on the document as well as the practical.

So, like HaiO product really have their high standard.Bukan setakat ambil je pengilang & ask to produce something to cope with market.All their product gone through research / tested from medical expert/ scientists.
Research & tested by Rusian Institute

Ni antara fungsi BVSM

This is my view as pengguna not as GLAMprenuer ok.Beside olyn memang pengguna tegar PB dari 2007, 5 tahun before start GLAMbiz.

What is your tips to maintain your good health & beauty? Share with me & all the readers.Sharing is caring.

Share at the comment box & get speacial gift from me!

XOXO
Siti Azlina Osman @ Olyn

No comments:

Post a Comment