Thursday, 8 May 2014

Work From Home Mom :Bekerja dari Rumah

Hi all,

Tajuk post hari ni memang olyn suka & olyn percaya ramai juga working moms di luar sana jika diberi pilihan bekerja dari rumah pasti akan melakukannya.

Bestnya bila jadi kenyataan!


Work from Home or Work at Home bukan bermaksud you jadi suri rumah semata2 ye.Ramai yang kurang pasti atau kurang perancangan bila berhasrat untuk berhenti kerja & jaga anak.Yes, you can jaga anak, besarkan diaorang depan mata but at same time you also can make money from home. 

Flexible time, no stress & banyak masa dengan keluarga


Sekarang kita hidup di zaman teknologi with smartphones, laptops, internet & social medias. Jangan sia-siakan our time & abilities untuk buat duit. Siapa kata kita perlukan modal yang terlalu besar & overhead yang tinggi?Dengan cara & planning yang betul, you can have your own business dari rumah but kuncinya adalah focus, displin & kekal with your matlamat.

Kemudahan dah ada, social media medium marketing yang power & PERCUMA!


Olyn memang berimpian untuk bekerja dari rumah.So dari setahun yang lalu, olyn dah search any opportunity to make money from home.There are a lot of business out there.But yang mana satu suits us, can give us flexible time of working & have a real business plan & product yang boleh sustain lama & bagi income yang besar.
Anak - anak olyn makin membesar, seronok kalau dapat ada banyak masa untuk mereka

Read about why i choose to be work at home mom thru GLAM HERE



So, from my research about tips becoming work from home mom, olyn betul2 tekad to turn the dream into reality.

Antara website yang olyn google tentang tips planning bekerja dari rumah ialah this website


http://www.forbes.com/sites/work-in-progress/2012/05/10/become-a-work-at-home-mom/

http://www.parents.com/parenting/work/life-balance/work-at-home-mom-advice/

Planning paling penting.We need to consider dari segi financial, impact from our decision, what we going to do etc.

And for me, Alhamdulillah ditemukan dengan Green Leaders Academy Malaysia. Olyn dulu memang tak berminat dengan business networking or orang selalu panggil MLM. But bila olyn diterangkan tentang cara buat business yang flexible, using social media, ada sediakan FREE training & coaching dari leader & product yang dah lebih 20 tahun but still high demand so olyn decide untuk start business.Plus the company adalah pembayar paling besar untuk bonus iaitu 67%.

Ask me about the plan which going to suit your financial


Setahun lebih i am doing it part time & alhamdulillah the business plan & method really suits me as a working mom.Kerja construction site mana ada masa if nak run business secara konvensional kan. And in Sha Allah in this year i decided to resign & do full time. Dengan my own group network yang makin berkembang, i believe it going to be big and give benefits to all business partners to achieve their dreams also.

Throwback picture before we went to KOREA

With this business, dari takde masa or bujet untuk keluar negara, alhamdulillah dah qualified 3 times to 3 countries. Korea, Australia & next is to Shanghai.All is FREE with 5 star treatment.While melancong pun boleh buat duit lagi.

FREE VACATION 2 times a year!


If you want me to share about GLAM business, just contact me Olyn 016 354 2963 or send email to [email protected] gmail.com

You can get some ideas about how you going to plan to start work from home.

YES! Lets challenge ourself



No comments:

Post a Comment