Saturday, 26 July 2014

Cara Mudah Pakai Shawl

Alhamdulillah..hari ke 28 berpuasa.

Ramai yang dah balik kampung. Olyn masih di ofis. Tetiba teringat tentang pencarian shawl untuk hari raya. 

Alhamdulillah juga hari ini genap hari ke 11 olyn betul2 berhijab. Syukur.Rasa lebih tenang.Jika ada yang bertanya tentang perasaan setelah berhijab. Itulah jawapannya. Sesungguhnya yang bertutup & terlindung itu lebih elok.

 Teringat satu cerita ( maaf olyn dah terlupa sumber cerita dari mana) , seseorang bertanyakan tentang Mengapa wanita Muslim perlu berhijab? Jawapan yang diberi kerana Islam sangat menghargai, menghormati & menjaga wanita. Jika diberi pilihan antara memilih makanan yang terdedah dengan makanan yang elok tertutup, yang manakah akan kita pilih? 

Ok berbalik pada cerita tentang pencarian shawl untuk dipakai raya. Shawl & selendang semua olyn dah beli. Cuma semalam sambil berehat tu olyn google Cara Mudah Untuk Pakai Shawl & memang banyak yang dikongsi oleh blogger & juga pereka shawl. 

Di sini olyn share cara mudah pakai shawl yang menjadi pilihan olyn.Antara faktor olyn pilih sebab ianya ringkas, tak makan masa lama & sesuai untuk olyn yang ada anak 2. Tak mahu lah terlalu bergaya & melilit2.

Antara yang olyn suka adalah


Ini olyn rasa cara yang paling simple kan

Ini pun senang..Cuba check FB page diaorang Di sini

Cantikkan Atita Haris.Cara pakai shawl yang ini pun senang nak ikut

Cara pakai shawl yang ini untuk nampak sedikit kelainan. Cantik juga

Hana Tajima, fashion & hijabista icon. Love her style.

Tak lupa juga untuk cara mudah pakai wide shawl macam ni.

Selain google, olyn rujuk juga Facebook Page : Cara Mudah Pakai Shawl or if di Instagram boleh check pada hashtag #hijabtutorial , #hijabfashion etc.

Add caption



Ini #hijabtutorial


Add caption

Add caption

And hope lepas ini olyn boleh bereksperimen gaya dengan selendang atau shawl. Siapa kata berhijab tak boleh bergaya but always remember batasan iaitu tujuan berhijab yang sebenar. Peringatan untuk diri sendiri. Di bawah ni olyn kongsikan a few pictures of me setelah berhijab sepenuhnya. Tapi yang ini gaya Amatur berfesyen.Haha..ok love.

Gaya olyn sendiri.Lilit ikut suka asal nampak kemas & elok..Hehe

This one selendang yang panjang tapi olyn gayakan nampak macam normal square scarf or tudung bawal.
Hehe..selendang hadiah from my friend, penyanyi Farah Asyikin Zulkifli, ex Malaysia Idol & One in a Million.

Gaya ini olyn tak berapa suka sebab rasa macam tercekik..haha.

Yeay..i got my Madison for raya from Sugarscarf. U can visit their website HERE_Sugarscarf




Love love

Siti Azlina Osman










No comments:

Post a Comment