Friday, 25 July 2014

Tips Kawal Nafsu Makan Ketika Raya

Salam Jumaat

Wah..seronok ye ada yang dah start bercuti awal dari semalam. Olyn masih bekerja sehingga esok.

Macam mana pula dengan baju raya semua? Mesti ramai tersenyum2 bila cuba baju raya & tak sabar nak pakai. I am sure ramai juga yang tersenyum lebar bila tengok ukuran baju berkurang. Slim la tu ye.Itu antara kelebihan berpuasa di samping dapat beribadah kita juga dapat menjaga pemakanan kita & menurunkan berat badan.

Tapi kena control makan juga ye masa Hari Raya nanti. Jangan after seminggu raya baju makin sendat.

Selalunya kes yang olyn jumpa macam tu lah.Hehe..olyn pun before this macam tu juga. Mana taknya, cuti lama dapat pula makan rendang ayam, rendang daging masak cili api, kuah lodeh, ketupat, sambal udang..apa lagi..sure ada yang dah terbayang kan.

Sedar2 bila habis seminggu raya, berat badan naik 5 kg. Macam mana tu?

Ngeri je if jadi macam ni kan

Dont worry..ni olyn share TIPS KAWAL NAFSU MAKAN.Boleh guna time Hari Raya nanti.

1) Sebelum keluar beraya, ambil dulu snack ringan seperti biskut, buah-buahan, minum oat dengan Mineral Coffee :)

Mineral Coffee bukan sahaja dapat memberikan tenaga malah membantu kita rasa kenyang

2) Ketika dihidang juadah raya, anda fokus pada makanan yang anda suka dulu. Nikmati aroma, bau & bentuk hidangan. Ini akan buat anda makan dengan perlahan & cepat rasa kenyang.

3) Always drink a lot of water. Air putih ye bukan air bikarbonat or sirap or sarsi..Elakkan minum ais. Minum banyak air sebelum makan boleh buat anda rasa cepat kenyang.

4) Beramah mesralah dengan tuan rumah. Means banyakkn berborak, masa nilah nak berkongsi ceritakan. Fokus pada perbualan dan bukan pada makanan. Dengan itu anda akan lebihkan minum berbanding makan. (Hauskan bila berborak banyak ni:)

5) If anda rasa sukar untuk follow tips di atas, jadi pakailah Premium Beautiful Corset. Bukan sahaja dapat bantu untuk kawal pemakanan anda malah anda akan tampil lebih cantik & bergaya di Hari Raya nanti.


Premium Beautiful dapat membantu memberi bentuk badan idaman.Kemaskan lemak yang berlipat2.



Banyak lagi kelebihan Premium Beautiful untuk kesihatan dalaman wanita.


Imagine anda boleh menurunkan berat badan & membentuk badan semasa berjalan raya. Tak perlu diet, or pergi ke slimming centre

Contact me 0163542963 untuk Harga Istimewa Raya & jimat sehingga RM800 especially untuk orang Melaka, Putrajaya, Seremban & Shah Alam

Love love love

Siti Azlina Osman


No comments:

Post a Comment