Sunday, 23 November 2014

Majlis Graduasi & Konsert Tahunan PPK 2014

Hello all..

Lama juga tak update ni. Minggu ni memang agak sibuk dengan kerja harian.

Orait. No excuse olyn..Lets continue dengan cerita pasal Majlis Graduasi & Konsert Tahunan PPK 2014. 

Yes, my kids sekolah di sini since bulan September yang lalu ( khas buat kawan2 olyn yang bertanya sebelum ini).Overall, olyn memang berpuas hati dengan sekolah & juga daycare yang disediakan di sini.

 
In Front of the School Entrance





Atucara Majlis

Memang syok rupanya perasaan menghadiri Hari Graduasi anak-anak ni. Paling best bila tengok mereka ambil hadiah hasil kecemerlangan sewaktu peperiksaan akhir tahun. 

Pukul 6.30 pagi dah siapkan Husna & Hayyan for their big day. Husna pula request untuk olyn make up kan dia since she will perform that day. 7.30 pagi dah sampai sekolah untuk mereka get ready for their concert.


Cantik kan pentas dia.




Persembahan Hayyan from kelas 4 Earth


Menangis olyn masa rakam video ni. tak sangka Hayyan very discipline & every step dia ingat.


Untuk makluman semua, PPK ini menerima students dari umur seawal 3 tahun hingga 6 tahun. 


Persembahan Husna from kelas 5 Mars




Seronok tengok persembahan masing2 bermula dengan kelas 3 tahun. Jumlah keseluruhan pelajar ialah 120 orang. Setiap kelas hanya dalam 8-10 orang dengan 2 orang penjaga setiap kelas ( Seorang guru kelas & seorang pengasuh).


View sepanjang kelas


Ni gambar lama. Saja nak masukkan sekali sebab nak tunjuk kawasan playground

Husna belajar di kelas 5 Mars manakala Hayyan kelas 4 Earth. Yang olyn suka about this school, mereka tidak membahagikan kelas mengikut kepintaran. So, every student boleh belajar from each other tanpa perlu membandingkan satu sama lain. 

Their objective is  to let the students to encourage each other for healthy competition among them. I like 1000x.


Alhamdulillah tahun ni Husna mendapat no 1 di dalam kelas 5 Mars.


 Di sini  6 subjek diajar iaitu pendidikan agama islam, matematik, bacaan, english ( reading), sains & juga seni. Setiap subjek mempunyai cikgu masing-masing. Memang olyn puas hati dengan PPK. 


Sebelum balik, Hayyan minta singgah ke kelas dia.



Husna with Ain, her bestfriend in class.


Susah betul nak bergambar dengan budak dua orang ni.



Akhirnya

Untuk ibu2, how about other kindie? Share sikit please.Hope kita dapat bertukar info ye. Tq semua.

Love love

Siti Azlina Osman















No comments:

Post a Comment