Tuesday, 9 December 2014

Geng Diet TDC: First Bootcamp

Hye all..

ingat lagi tak tentang this healthy diet group yang olyn ceritakan sebelum ini?

Sabtu lalu, we had our first outdoor activity : basic Bootcamp with our trainer Mr Farazul Ramli from Optimum Live Fit.


It was really fun even i almost lost my breath to catch up.. Hehe.. for beginner & orang yang jarang exercise memang macam tu. Even badan nampak kurus tapi stamina kurang. This is the reason i want to start involve consistently with this bootcamp.


Taman di TTDI tempat kami ber bootcamp




Cantikkan tempat ni. Walaupun hujan, kami still teruskan. Barulah ala2 latihan tentera gitu. Hujan panas sanggup diharungi. Haha.. tapi hujan renyai je masa tu.

Bergambar selepas training
Nampak simple setiap activity yang disediakan but imagine u angkat setong air sambil turun naik tangga 20 kali. Haha.. tiada pula our picture during our activities. 


Itulah dia En Farazul, our trainer for that day






Q&A session
Habis je bootcamp , ada sesi Q&A . Masa ni baru olyn tahu cara betul melakukan squad. Patutlah lutut olyn sakit sebelum ni. Teknik salah rupanya. 


Squad yang betul, bila kita bend, lutut tak melebihi hujung jari kaki


Setiap apa yang kami belajar masa bootcamp ni, boleh dipraktikkan di rumah. Tak sabar betul nak tunggu our next bootcamp.Sesiapa nak join nanti boleh lah whatsapp olyn. Buat ramai2 lagi syok.Hehe.

Till we meet again.

Love 

Siti Azlina Osman









No comments:

Post a Comment