Thursday, 15 January 2015

How to create a VISION BOARD

Hi all

Selamat petang semua.

Olyn nak kongsikan cara olyn buat my vision board dalam memastikan target & azam tahunan tercapai. 



Hehe.. olyn pun baru je buat kembali vision board ni after 4 years tinggalkan. you all boleh buat untuk azam hidup yang you ingin capai in next 10/20 years atau azam u untuk tahun tertentu. 

Apa itu Vision Board?



Antara tips dalam menghasilkan papan impian (Vision Board)

1) Tulis dahulu azam anda untuk tahun tersebut atau apa2 impian yang ingin ada capai dalam hidup 
( yang pasti biarlah ianya realistik)

2) Dalam mencapai azam, paling bagus jika anda tetapkan target masa untuk capai impian tersebut.Kiranya your dateline.

3) Sediakan bahan2 asas untuk menghasilkan Vision Board ini seperti gam, gunting, papan atau manila kad, keratan2 gambar impian dan sebagainya. 

Basic tools: scissor,glue, magazine etc

4) Mulakan menampal impian yang paling ada mahukan dalam hidup atau tampalkan impian yang ingin you capai dalam waktu terdekat.


Mine is in progress


My daughter also prepared for herself




Our FIRST GLAM TRAINING for 2015: include the topic of creating vision board

Everyone was very focus :)

Dah siap Vision Board boleh lah tampalkan atau gantungkan pada kawasan yang senang anda nampak seperti di dalam bilik tidur atau di tempat kerja anda. 

Selamat Menghasilkan Vision Board anda!

Love love

Siti Azlina Osman





No comments:

Post a Comment