Monday, 31 October 2016

KENAPA SAYA MEMILIH BISNES MLM HAIO?





Selamat petang semua..

hari terakhir untuk bulan Oktober. Diam tak diam, tinggal lagi 2 bulan kita akan melangkah ke tahun 2017 & sudah genap 2 bulan juga perjalanan Olyn sebagai seorang usahawan sepenuh masa bersama Haio.

Winners are the one who never QUIT!

Alhamdulillah..bermula dengan impian untuk mempunyai lebih masa dengan anak-anak pada penghujung tahun 2012, tak sangka ia menjadi sumber pendapatan utama Olyn. Untuk mempunyai masa yang lebih dengan anak-anak ia juga berkait dengan kewangan juga kerja Olyn ketika itu.

Target Olyn bila Husna masuk darjah satu, olyn akan menjadi usahawan Haio sepenuh masa.Alhamdulillah tercapai.

Kenangan sewaktu bekerja dahulu

Mereka inilah sumber kekuatan olyn

Sebab itulah bila diterangkan bisnes MLM Haio secara online terus Olyn buat keputusan untuk mula. Lagipun Olyn sememangnya pengguna Premium Beautiful Korset dari tahun 2007. Premium Beautiful ni merupakan  salah satu HOT PRODUCT Haio.

Bila dah berniaga dengan Haio & bersama kumpulan yang betul, iaitu The Diamond Circle, Alhamdulillah, memang dapat membantu Olyn dalam menambah kewangan bulanan keluarga.

(read my pevious post: My Job VS Online Business Haio HERE)

Jadi berbalik pada topik hari ini , Olyn nak kupas sedikit tentang kebenaran & keindahan berniaga bersama syarikat yang berkredibiliti tinggi, kukuh, stabil & benar2 mahukan kita para usahawan berjaya berniaga bersama mereka.

KENAPA SAYA MEMILIH BISNES MLM HAIO?

1) Kestabilan & Kekukuhan Syarikat

Dalam nak memulakan sesuatu perniagaan MLM, kestabilan & kredibiliti syarikat amatlah penting. Kita tidak mahu bernaung di bawah syarikat yang tidak mempunyai halatuju perniagaan yang jelas. Perancangan perniagaan untuk 10 atau 30 tahun akan datang perlu ada dalam memastikan kita juga mampu pergi jauh.

Bercerita tentang Haio, syarikat ini telah bertapak lebih 40 tahun. Di bawah Kumpulan Haio Entreprise Berhad, anak syarikatnya iaitu Sahajidah Haio Marketing, yang ditubuhkan pada tahun 1996 telah mengeluarkan & memasarkan HOT PRODUCTS seperti Premium Beautiful Corset, Min Kaffe, Bio Velocity Sleep Mate etc. Demand untuk produknya yang tidak putus2 itu juga merupakan faktor Olyn memilih Bisnes MLM Haio.

2) Pelan Perniagaan Yang Telus

Untungnya berniaga di bawah Haio, pelan perniagaan atau pelan pemasarannya jelas, adil & telus. Ganjaran bonus/ pendapatan sehingga 67% diberikan kepada para usahawan mereka & ganjaran melancong secara PERCUMA sebanyak 2x setahun. Itu cerita tentang ganjaran.

My first FREE TRIP, FULLY SPONSORED to Korea


FREE TRIP to SHANGHAI

FREE TRIP to Vietnam


Apa yang positifnya dari pelan pemasaran HAIO ini?

Dengan pelan pemasaran Haio,

a) Ia memberikan satu rujukan atau garis panduan kepada para usahawan dalam mengatur perniagaan mereka ke tahap yang tinggi. Anda sendiri tentukan ingin menjadi penjual biasa atau sebenarnya mahu menjadi seorang usahawan yang bukan sahaja tertumpu di kawasan di mana anda berada tetapi mampu mengembangkan perniagaan di seluruh Malaysia & luar Malaysia.

b) Memberikan satu target jualan bulanan (KPI) yang realistik untuk para usahawan membina kumpulan perniagaan sendiri. Pentingnya mempunyai KPI dalam apa jua yang kita lakukan bagi memastikan kita tidak tergelincir dari matlamat untuk berjaya. Tanpa KPI, adakalanya untuk kita yang baru hendak berjinak dalam dunia berniaga, tak kiralah dengan Haio atau bisnes lain, pasti tindakan bisnes menjadi terumbang ambing.

Olyn semasa menerima Anugerah sebagai Diamond Sales Manager with RM180,000 sales

Olyn semasa menerima Anugerah Double Diamond Manager with RM 720,000 sales

Sedangkan bekerja pun ada KPI tahunan dalam menentukan prestasi kerja kita kan...

3) Komitmen Syarikat yang sangat tinggi dalam memastikan PRODUK juga PARA USAHAWAN BERJAYA.

Ini memang terbukti.

Kita cerita tentang produk dahulu. Nak berniaga kena ada produk. Kalau bisnes biasa, untuk kita hasilkan sesuatu produk, ada banyak peringkat yang perlu dilalui. Dari nak tentukan supplier, barang apa nak digunakan, kelulusan etc .. argh banyaknya. Tapi dengan HAIO, Olyn tak perlu risau. Sebabnya syarikat telah melakukannya semua untuk kita. Research, Kelulusan, Pengiktirafan semuanya dilakukan syarikat. Marketing tools juga dikeluarkan. Tak perlu kita susah2 mereka flyers atau menempah Billboard iklan yang mahal. Kita hanya perlu pasarkan sahaja.

Di sini, kita para usahawan diberikan kebebasan untuk memasarkan produk atau bisnes melalui medium OFF LINE atau gunakan kreativiti kita memasarkan secara ONLINE.

Dari segi marketing, syarikat sentiasa mengadakan PROMOSI kepada pengguna tapi dengan cara ini juga dapat membantu para usahawannya meningkatkan hasil jualan.

Bulan Oktober sahaja terdapat lebih 5 PROMOSI produk Haio. Pengguna gembira dapat berjimat banyak, para usahawan juga gembira dapat meningkatkan jualan & mencapai KPI bisnes.


4) Penghargaan syarikat kepada para usahawan SANGAT TINGGI

Secara jujur, Olyn boleh katakan syarikat memang sangat menghargai para usahawannya. Para usahawan diraikan secara GAH apabila mencapai KPI bisnes. Ini sedikit sebanyak memberikan satu suntikan semangat kepada para usahawan untuk lebih maju ke depan dalam bisnes ini. Selain diiktiraf menerusi Anugerah pangkat, syarikat juga memberikan ganjaran melancong ke luar negara secara PERCUMA sebanyak 2 kali setahun.

Olyn sendiri sebenarnya pertama kali berpeluang melancong ke luar negara adalah bersama Haio. Dulu, kekangan masa & kewangan yang sering membantutkan rancangan melancong. My first FREE TRIP, FULLY SPONSORED adalah ke KOREA.

Anugerah pangkat, ganjaran melancong, Insentif TABUNG KERETA juga diberikan kepada usahawan yang layak. Tabung kereta atau Elaun kereta diberi secara tunai, minimum RM1,000 sebulan memang HEBAT bukan?

Jadi, jika anda ingin tahu lebih lanjut tentang peluang GANDA pendapatan bersama HAIO & teknik pemasaran ONLINE bersama THE DIAMOND CIRCLE, bolehlah hubungi Olyn

016 3542963
016 3542963
016 3542963

Anda yang bekerja pun boleh melakukannya.

Percayalah!

Siti Azlina Osman

No comments:

Post a Comment