Tuesday, 22 November 2016

Idea Gaya ke Majlis Syarikat/ Dinner




Selamat pagi semua..

Hujung-hujung tahun ni, Olyn pastti banyak syarikat yang buat majlis syarikat atau pun 'dinner' kan.. ha..korang senyum tu. Mesti tengah 'counting' hari ke majlis syarikat/dinner. Bestkan. Masa ni la teringin nak melawa/ bergaya lebih daripada biasa.



Olyn pun baru sahaja selesai menghadiri Majlis Ulangtahu Syarikat Haio yang ke 24 (MUT 24) & juga 'TDC Dinner' yang bertemakan Rock & Roll.

Ada persembahan Ayda Jebat lagi tau!

My team business's Dinner


Rock & Roll!!  Omai.. best kan..Olyn bila tahu tema dinner ni terus imagine gaya rock elegan. Untuk pengetahuan semua, Majlis Ulangtahun Syarikat diadakan pada hari yang sama dengan TDC Dinner. Siangnya ke majlis syarikat, malam terus ke TDC Dinner.

So, Olyn fikirkan outfit yang Olyn boleh terus gayakan di kedua majlis. Jimat katanya..hehe..

Lepas dapat idea dari Pinterest & perbincangan dengan pereka baju olyn dari Beauglam by Nina Hassan, angan-angan Olyn ini direalisasikan dengan jayanya..

2 minggu sebelum event. Bincang tentang outfit dengan pereka Nina Hassan

Lakaran idea untuk outfit Olyn

Olyn kan kalau buat baju selalunya mesti 2 pieces. Next time boleh mix & match dengan baju lain. Ha..best tak idea ni.

Warna korporat syarikat adalah hitam & merah. Olyn pilih untuk pakai hitam untuk suit kedua majlis. Kemudian, Olyn match kan dengan warna gold on shawl & accesories. 

Masa 'final fitting' di rumah Nina Hassan

Nak tengok hasilnya di Majlis tersebut?

Hitam & Emas warna pilihan Olyn

Amacam cantik tak gaya ni?

Masa ni lah boleh berangan bergambar ala-ala model..hehe

Bersama-sama sebahagian rakan bisnes di Majlis Ulangtahun Syarikat



Puas hati dengan hasil gaya ini,



Brooch shoulder tu memainkan peranan untuk menampakkan imej rock..hehe.

Di 'TDC Dinner'


Semoga idea gaya ini membantu anda juga yang inginkan penampilan 'clean cut' & 'elegant'. Olyn memang suka kekalkan imej elegan ni. Plus, baju Olyn tu dibuat asing-asing. In future, jaket tu boleh digayakan dengan seluar atau skirt tu boleh digayakan dengan top yang lain. Jimat kan!

Ok..nantikan update terbaru Olyn tentang Majlis Ulangtahun Syarikat & TDC Dinner.

Love,

Siti Azlina Osman







No comments:

Post a Comment