Friday, 6 April 2018

RAHIM JATUH DAN TOMBONG

EH TAK TAKUT KE TOMBONG ATAU PERANAKAN JATUH SAMPAI TERKELUAR DARI SALURAN FARAJ.
.
JANGAN SAMPAI HILANG NIKMAT JADI WANITA.
.
Aduhai.Cik Olyn memang seriau la bila dengar cerita pasal rahim jatuh la, rahim terkeluar. Mak memang selalu ingatkan. Terutama masa Cik Olyn dalam pantang.


APA ITU TOMBONG?
Tombong ialah keadaan peranakan yang jatuh di tahap yang kronik. Keseluruhan rahim dah terkeluar dari salur faraj. Korang dapat bayangkan tak?
.
Ia selalu terjadi disebabkan tak berpantang dengan betul selepas bersalin. Otot rahim yang masih lemah selepas proses bersalin, membuatkan rahim terlorot dari kedudukannya bila penjagaan berpantang tidak dijaga sebaiknya.
.
Antara tanda-tanda awal 'rahim jatuh' atau tombong:
1) Peranakan rendah: Si ibu sering rasa seperti ari-ari dihimpit atau ditekan, kencing tak lawas & sakit ketika melakukan hubungan kelamin.
2) Peranakan tersangkut: Bila peranakan dah sampai ke pintu, kita akan merasakan seperti sesuatu menghalang laluan serviks.Bila bergesel dengan seluar dalam pun boleh menyebabkan luka & boleh mengakibatkan jangkitan penyakit lain.
3) Keluar TOMBONG: Bila rahim sudah terjuntai keluar dari faraj, samada sebahagian atau keseluruhannya. Keluar lendir / keputihan lebih banyak dari biasa. Cecair tu pula berbau, hamis & hanyir..Ewww.
.


Antara rawatan yang boleh diambil:
1) Terus berjumpa doktor
dan boleh juga mencuba rawatan alternatif seperti
Dimulakan dengan berurut. Biasanya urutan sengkak rahim akan dilakukan bagi memasukkan kembali peranakan yang jatuh ke dalam 'sarungnya'.
.
Kemudian memakai Premium Beautiful sebagai bengkung yang akan menyokong & menetapkan kedudukan 'peranakan' supaya tidak jatuh kembali dalam proses pemulihan. Far Infrared Ray yang ada pada Premium Beautiful juga dapat membantu melancarkan aliran darah, menstabilkan hormon & membersihkan darah/lendiran/keputihan yang tersumbat di dinding rahim.
.
Premium Beautiful Classic. Selesa & Terbukti Berkesan

Boleh roger Olyn +6016 354 2963 untuk pertanyaan lanjut mengenai Premium Beautiful
.
Pertama kali di page Cik Olyn?
.
Jom baca ini juga

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature