Tuesday, 3 July 2018

5 Sebab Kenapa Isteri Sekarang Perlu BUAT BISNES



1. SIDE INCOME
Rasanya semua orang tahu, ekonomi sekarang makin tenat dan gawat. Nak tak nak, isteri sekarang kena fikirkan macam mana nak bantu suami untuk tambah pendapatan keluarga. Kenaikan harga barang, menyebabkan si isteri kena berjimat cermat. Time shopping barang dapur tu, kena cari yang ada pakej kombo. Kena fikir juga 48 kali nak beli barang sendiri. Kena dahulukan keperluan keluarga dulu.


2. TAK MENGHARAPKAN GAJI SUAMI
Kadang kadang kita ni si isteri, malu aihhhh, asyik nak mintak duit suami aje. Lebih lebih lagi sekali sekala nak melaram beli tudung terobang. Nak beli supplement untuk dalaman pun, rasa segannnn je nak mintak. Bukan mintak dengan orang lain pun tapi dengan suami sendiri pun maluuuu ya amat.
Anak anak pula, sekali sekala nak beli mainan kat kedai. Takkan lah nak tunggu duit gaji masuk baru boleh beli. Sadiss kan jika tiada duit sendiri. Huhu..


3. SUAMI TAK BAGI NAFKAH
Oh, ini cerita sadis lagi. Abam sado kita tu bukan tak nak bagi, tapi beban belanja keluarga yang besar. Memang tak cukup nak bagi isteri. Kita yang isteri solehah ni, opkos lah patuh. Lagi pun, kesian kat suami tu, dia sorang sorang je cari duit untuk belanja keluarga.


4. BELAJAR BERDIKARI
Haaa… ini ibarat sediakan payung sebelum hujan. Something happen, kita tak tahu. Bukan minta, tapi cerita realiti. Yang hidup pasti mati. Jadi, isteri yang solehah dan baik, bersiap sedialah kita sebelum apa apa terjadi. Pecahkan TEMBOK MALU untuk mula buat bisnes tau! Cari orang yang betul yang boleh guide kita.


5. TAK NAK DIPANDANG RENDAH
Apa… ingat kita duduk rumah, jaga anak, jaga keluarga ni tak boleh jadi wanita HEBAT?. Jangan pandang sebelah mata woooo… Sekarang ni, dah banyak cerita, dari surirumah
kini sudah punya empayar sendiri. Fuhhhh… So, jangan pandang rendah wanita berwajah lembut tapi punya hati waja.


Kalau ikutkan, banyakkkk lagi SEBAB kenapa awak awak , isteri perlu buat bisnes sekarang. Tapi Cik Olyn bagi 5 ni dululah. 

Jika ingin tahu cara tambah pendapatan secara online, tanpa keluar rumah, whatsapp Cik Olyn 0163542963 . 
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature